Annonce
Kultur

Afgørelsens time: Stem her og hjælp os med at finde Fyns bedste filmidé

Dorthe Have fra Svendborg er en af de fire finalister. Hun kunne næppe tro det, da hun blev udnævnt som en af de to vindere ved semifinalen i Odense. Foto: Klaus Knakkergaard
De fire finalister i jagten på Fyns bedste filmidé er fundet, og magten er igen hos dig, kære læser. Læs om de fire finalister og giv din stemme.

Et søskendepar, der kører deres døende far fra et sygehus på Fyn og til Ree Park på Djursland, så han kan blive spist af en løve, en russisk-dansk kærlighedshistorie med Langeland som kulisse. En nyklækket student fra Svendborg, der går all-in - og måske mere til - i klimakampen, og en kvinde på randen af fallit der udgiver sig for at være synsk for at overleve.

Det er i korte træk de fire finalister i jagten på Fyns Bedste Filmidé, som Ulla Film, Fyens Stiftstidende og Fyns Amt Avis har sat sig for at finde.

De fire finalister er fundet ved to semifinaler i Svendborg og Odense, og den endelig vinder skal findes i Panorama i Middelfart 19. november.

Annonce

Og som det også var tilfældet i semifinalerne, så er det læserne, der har magten. Det afgøres nemlig suverænt ved afstemning. Så læs om de fire idéer i faktaboksen og giv din stemme på fyens.dk og faa.dk

De fire finalister

Følgende er uddrag af de indsendte idéer.

Strandingen

Den 4. maj 1945 er for de fleste, dagen hvor Danmark blev befriet, men på Langeland betyder datoen mere end det. En flydedok stødte på grund ud for Langelands østkyst selv samme dag. På vej mod Flensborg blev dokken med 1400 russiske og franske krigsfanger, separeret fra dens slæbebåd under et luftangreb fra englænderne, og kursen blev overladt til kun vind og vejr. Om eftermiddagen strandede den ved Påø strand, og lokale begyndte redningsaktionen for at få krigsfangerne i land. Det er historien om mødet mellem de to kulturer ved at vise forelskelsen mellem en ung russisk mand og en smuk dansk pige. Hen over sommeren fødes forelskelsen af det frie, eksotiske og nye liv der ligger foran dem. Det bliver dog pludselig klart at han ikke kan blive i Danmark.

Det sidste ønske

En road-komedie om den pligtopfyldende, fynske sosu-assistent, Christina på 42. Hun arbejder på demensplejehjemmet i Svendborg, da hendes far, Leo (72) ringer og vil i Ree Park Safari med familien i deres folkevognsrugbrød, Savannah. Leo er terminal dialysepatient på et hospice i Nyborg, men han drømmer om Afrika og en værdig død. Turen er hans sidste ønske. Christina får overtalt storesøster Maj (47), til at tage med, trods travlhed i bedekvindeforretningen i KBH.

Klimakrigeren

Liv står med vand i øjnene. Kigger på den studenterhue, hun skulle have haft på om to måneder. Så kaster hun den langt ud i skovsøen. Når hun endelig er på Svendborg Gymnasium, er hun alt det, systemet efterspørger af en gymnasieelev, men hun lægger al sin tid i klimakampen. Enkelte gode afleveringer kan ikke kompensere for tårnhøjt fravær. Liv bliver smidt ud og for at opløse skammen, tilpasser hun sig sin selvforståelse. Hendes kompetencer skal ikke spildes på afleveringer, men bruges på verdens vigtigste opgave: “Min studenterhue er ikke redningskrans, når havet stiger”.

Synsk

Hvis jeg skulle lave en film skulle den handle om en kvinde, der lever lidt på kanten af samfundet. Hun bliver nødt til at finde et økonomisk fundament. Hun har mistet sin indtægt, fordi hun har meget svært ved at passe ind i samfundets ordinære rammer. I sin søgen melder hun sig til en spirituel workshop. Her får hun den ide at udgive dig for at være synsk. Hun har absonut ingen evner i denne retning, men en rigtig god fantasi. Kunderne strømmer til, og omdrejningspunktet i filmen er, at de ting kvinden forudser, begynder at blive til virkelighed. Faktisk udvikler kvinden løbende clairvoyante evner. Se det vil være et fynsk eventyr med mulighed for at fortælle sjove og spændende og utrolige livs historier om klienterne. Tilsat fynsk natur og magi.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Navne

Fynske dødsfald

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Annonce