Annonce
Erhverv

Afgørelsens aften: Hvem bliver EY Entrepreneur Of The Year 2019?

Brian Djernes, Cane-Line A/S med beviset på kåringen som regionsvinder på Fyn i EY Entrepreneur Of The Year 2019. Foto: EY
Cane-Line A/S fra Fyn, Kolding-virksomheden Mos Mosh og Kvadrat fra Ebeltoft kæmper mod Støvring-selskabet Mekoprint, Hørsholm-firmaet Gubra og københavnske Netcompany om at blive kåret som årets mest succesfulde vækstskaber i Danmark. Afgørelsen falder sent torsdag aften 28. november.

KØBENHAVN: Sidst på dagen - torsdag 28. november - bliver det afgjort, hvem der kan kalde sig EY Entrepreneur Of The Year 2019.

Landskåringen finder sted på Lokomotivværkstedet i København. Og udover den nationale ære får vinderen også en billet til at repræsentere Danmark i den globale finale i Monaco i begyndelsen af juni 2020. Her deltog Mobile Industrial Robots fra Odense denne sommer på de danske vegne.

Der blev sat navn på de seks regionale vindere i vækstskaber-konkurrencen for en måneds tid siden, og her fulgte møbelvirksomheden Cane-Line A/S fra Kerteminde med Brian Djernes i spidsen i de store fynske fodspor, mens Kim Hyldahls modebrand Mos Mosh fra Kolding vandt i den sydjyske region.

I Midtjylland løb tekstilvirksomheden Kvadrat fra Ebeltoft med titlen, og administrerende direktør Anders Byriel lagde ikke skjul på sin begejstning, da han stod på scenen hos Mercedes-Benz Ejner Hessel i Tilst med det midtjyske trofæ i hånden.

- Det betyder faktisk rigtig meget for mig at få netop denne pris, fordi det er den eneste internationale pris for virksomheder, sagde Anders Byriel ved den lejlighed.

Kvadrat-direktøren kunne efterfølgende afsløre, at han for nylig havde besøgt en forretningsforbindelse i Vancouver, der havde vundet den tilsvarende anerkendelse i British Columbia, Canada. Nu ville han dele den glade nyhed med ham.

Ved årets landskåring er Cane-Line, Mos Mosh og Kvadrat oppe imod regionsvinderne i Nordjylland, Sjælland og København - henholdsvis Mekoprint A/S fra Støvring, Gubra ApS fra Hørsholm og Netcompany Group A/S. Det er i øvrigt tredje år i træk, at Netcompany er hovedstadens finalehåb i EY Entrepreneur Of The Year.

I løbet af aftenen i Lokomotivværkstedet bliver der også uddelt eftertragtede priser i kategorierne: Globalization, Growth DK, Innovation, Life Sciense, Social Entrepreneurship og Startup.

Annonce

Finalisterne i EY Entrepreneur Of The Year 2019

Fyn:

Cane-Line A/S, Kerteminde, der fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt.

København:

Netcompany Group A/S, København K, der leverer forretningskritiske it-løsninger og er vokset til en særdeles markant spiller både på det danske marked og internationalt.

Sjælland:

Gubra ApS, Hørsholm, der er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber.

Nordjylland:

Mekoprint A/S, Støvring, der producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder primært rettet mod Europa.

Syd- og Sønderjylland:

Mos Mosh A/S, Kolding, der er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat.

Midtjylland:

Kvadrat, Ebeltoft, der er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

Finalejuryen

Lars Fløe Nielsen, medstifter, Sitecore A/S - juryformand

Lene Espersen, administrerende direktør for Danske Arkitektvirksomheder

Carsten Borring, noteringschef, Nasdaq Copenhagen

Christian Schmidt-Jacobsen, managing partner, Axcel

Marianne Dahl, Vice President for sales, marketing & operations for Microsoft i Vesteuropa

Hans Erik Bylling, administrerende direktør, Aller Aqua Group (vinder 2017)

Thomas Visti, administrerende direktør, Mobile Industrial Robots (vinder 2018)

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.

  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres 28. november 2018 i Lokomotivværkstedet i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];