Annonce
Erhverv

Afgørelsens aften: Hvem bliver EY Entrepreneur Of The Year 2019?

Brian Djernes, Cane-Line A/S med beviset på kåringen som regionsvinder på Fyn i EY Entrepreneur Of The Year 2019. Foto: EY
Cane-Line A/S fra Fyn, Kolding-virksomheden Mos Mosh og Kvadrat fra Ebeltoft kæmper mod Støvring-selskabet Mekoprint, Hørsholm-firmaet Gubra og københavnske Netcompany om at blive kåret som årets mest succesfulde vækstskaber i Danmark. Afgørelsen falder sent torsdag aften 28. november.

KØBENHAVN: Sidst på dagen - torsdag 28. november - bliver det afgjort, hvem der kan kalde sig EY Entrepreneur Of The Year 2019.

Landskåringen finder sted på Lokomotivværkstedet i København. Og udover den nationale ære får vinderen også en billet til at repræsentere Danmark i den globale finale i Monaco i begyndelsen af juni 2020. Her deltog Mobile Industrial Robots fra Odense denne sommer på de danske vegne.

Der blev sat navn på de seks regionale vindere i vækstskaber-konkurrencen for en måneds tid siden, og her fulgte møbelvirksomheden Cane-Line A/S fra Kerteminde med Brian Djernes i spidsen i de store fynske fodspor, mens Kim Hyldahls modebrand Mos Mosh fra Kolding vandt i den sydjyske region.

I Midtjylland løb tekstilvirksomheden Kvadrat fra Ebeltoft med titlen, og administrerende direktør Anders Byriel lagde ikke skjul på sin begejstning, da han stod på scenen hos Mercedes-Benz Ejner Hessel i Tilst med det midtjyske trofæ i hånden.

- Det betyder faktisk rigtig meget for mig at få netop denne pris, fordi det er den eneste internationale pris for virksomheder, sagde Anders Byriel ved den lejlighed.

Kvadrat-direktøren kunne efterfølgende afsløre, at han for nylig havde besøgt en forretningsforbindelse i Vancouver, der havde vundet den tilsvarende anerkendelse i British Columbia, Canada. Nu ville han dele den glade nyhed med ham.

Ved årets landskåring er Cane-Line, Mos Mosh og Kvadrat oppe imod regionsvinderne i Nordjylland, Sjælland og København - henholdsvis Mekoprint A/S fra Støvring, Gubra ApS fra Hørsholm og Netcompany Group A/S. Det er i øvrigt tredje år i træk, at Netcompany er hovedstadens finalehåb i EY Entrepreneur Of The Year.

I løbet af aftenen i Lokomotivværkstedet bliver der også uddelt eftertragtede priser i kategorierne: Globalization, Growth DK, Innovation, Life Sciense, Social Entrepreneurship og Startup.

Annonce

Finalisterne i EY Entrepreneur Of The Year 2019

Fyn:

Cane-Line A/S, Kerteminde, der fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt.

København:

Netcompany Group A/S, København K, der leverer forretningskritiske it-løsninger og er vokset til en særdeles markant spiller både på det danske marked og internationalt.

Sjælland:

Gubra ApS, Hørsholm, der er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber.

Nordjylland:

Mekoprint A/S, Støvring, der producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder primært rettet mod Europa.

Syd- og Sønderjylland:

Mos Mosh A/S, Kolding, der er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat.

Midtjylland:

Kvadrat, Ebeltoft, der er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering.

Finalejuryen

Lars Fløe Nielsen, medstifter, Sitecore A/S - juryformand

Lene Espersen, administrerende direktør for Danske Arkitektvirksomheder

Carsten Borring, noteringschef, Nasdaq Copenhagen

Christian Schmidt-Jacobsen, managing partner, Axcel

Marianne Dahl, Vice President for sales, marketing & operations for Microsoft i Vesteuropa

Hans Erik Bylling, administrerende direktør, Aller Aqua Group (vinder 2017)

Thomas Visti, administrerende direktør, Mobile Industrial Robots (vinder 2018)

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.

  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år kåres 28. november 2018 i Lokomotivværkstedet i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce