Annonce
Faaborg-Midtfyn

Affaldsindsamling: Få indsamlere og næsten ingen skrald i Korinth

Folk er blevet bedre til at rydde op efter sig selv, i hvert fald i Korinth, mener affaldsindsamlere efter slunkne sække lørdag
Annonce

Korinth: Man kan ikke ligefrem kalde lørdagens affaldsindsamling i Korinth for et tilløbsstykke.

Kun tre indsamlere mødte op. De kunne tilgengæld konstatere, at der ikke var meget skrald at samle. Borgerne holder tilsyneladende deres by pæn ren.


Jeg tror simpelthen folk er blevet bedre til ikke at smide om sig med affald.

Jens Haugaard Jensen, affaldsindsamler i Korinth


Det er Danmarks Naturfredeningsforening, der sammen med lokalrådene står bag den årlige frivillige affaldsindsamling.

- Den plejer at ligge i april, og som regel har vi 10-15 stykker ude med affaldsposer. Måske var der en del, der troede vi havde aflyst på grund af coronaen, siger Allan Sørensen fra lokalrådet om det pauvre fremmøde.

Han var ude et par timer sammen med byfællen Jens Haugaard Jensen:

- Der lå forbavsende lidt henkastet affald. Jeg tror simpelthen folk er blevet bedre til ikke at smide om sig med affald, og så har jeg lagt mærke til, at mange, som går tur med hunden, har en ekstra pose med, og så går de og samler det, der ligger og flyder op. Det er meget positivt, siger Jens Haugaard Jensen, der meldte sig som affaldsindsamler for fjerde i år træk.

- Der har aldrig ligget så lidt skrald, som vi fandt i dag, og jeg tror på, at det har en præventiv effekt, at her i forvejen er pænt. Så tænker folk sig mere om, inden de smider om sig med deres affald i det fri, vurderer Jens Haugaard Jensen.

Folk er blevet væsentlig bedre til ikke at smide om sig med affald, men rygerne kan nu godt blive bedre til selv at bortskaffe cigaretskodderne. Foto: Torsten Cilleborg

Sidste år blev der på landsplan indsamlet 156.000 kilo affald – heriblandt 110.000 dåser på indsamlingsdagen.

Lørdag blev det i Korinth bare til et par kilo, heriblandt ganske få dåser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce