Annonce
Kerteminde

Affaldet flyder i naturen: - Stop det massive svineri og kør på genbrugspladsen

Johnny Banke Andersen nyder, at han kan bevæge sig rundt i smuk natur, når han kører sin renovationstur på Hindsholm, men ærgrer ham, at der er så mange, der bare vælger at deponere deres storskrald. Foto: Mette Louise Fasdal

En kummefryser med rådden kød, cykler og byggeaffald. Johnny Banke Andersen arbejder ved Kerteminde Kommune, hvor han blandt andet tømmer skraldespandene i naturen på Hindsholm. Det forundrer ham, hvad folk kører ud og dumper, når kommunens genbrugsplads er lige i nærheden.

Nordøstfyn: Han kan næsten stille sit ur efter det.

Når folk har nydt en dejlig weekend, hvor vejret har tilladt, at man kunne komme ud i den frie natur for at nyde mad og få gang i nogle gør-selv-projekter, så er det et bestemt syn, der møder ham om mandagen, når han tager sin tur rundt til skraldespandene på Hindsholm.

59-årige Johnny Banke Andersen er ansat som specialarbejder ved Kerteminde Kommunes vejservice, og én af hans opgaver er at tage rundt og tømme skraldespande i blandt andet Hverringeskoven, på Måle Strand, Bøgebjerg Strand og Fyns Hoved.

På Facebook-gruppen "Hjælp hinanden på Hindsholm" deler han ind i mellem billeder, som han tager af det syn, der møder ham på sin tur rundt med friske skraldeposer. Og det er ikke imponerende billeder med smuk morgensol, bølgeskvulp og bjergtagende natur. Den smukke natur er der, men den står i stærk kontrast til det andet på billederne, som suger al opmærksomhed til sig: Skrald i store mængder og i alle afskygninger.

Og det er ikke kun husholdningsaffald, som folk tilsyneladende ikke har kunnet få plads til i affaldsspanden derhjemme. Det er også byggeaffald, gamle cykler og papkasser. Blandt andet. Engang var det også en kummefryser med rådden kød, og Johnny Banke Andersen husker også dengang, der tilsyneladende var nogle, der var blevet træt af en kok og fem høns. Så måtte han tage sig af dem.

Kender du en hverdagshelt?

Kender du nogen, der ikke bare passer sit arbejde, men som gør en ekstraordinær forskel i sit job, som andre bør inspireres af.

Så vil vi gerne give ham eller hende hædrende omtale i artikelserien "Hverdagshelte."

Skriv til redaktionen på kerteminde@jfmedier.dk eller ring til Helle Kryger på telefon: 65 45 52 08.

Johnny Andersen kører omkring 145 kilometer, når han kører sin renovationstur. Foto: Mette Louise Fasdal

Genbrugspladsen tager imod

Johnny Banke Andersen har været ansat i vejservicen i Kerteminde Kommune i tre år, og han kan godt lide sit arbejde.

Han har gode kolleger:

- Vi har en god værkstedshumor. Vi siger en masse til hinanden. Jo flere hug, jeg får, jo mere ved jeg, at folk holder af mig.

Han kan også godt lide at køre i den smukke natur, hvor han tilbagelægger 145 kilometer, når han skal tømme skraldespande i det område, der er hans i Kerteminde Kommune. Det forundrer ham dog i den grad, at der er mennesker, der bare skødeløst kører ud og deponere deres affald på den måde, som han oplever det.

- I kort afstand fra de skraldespande er der altså en genbrugsplads, som har åben fra tidligt morgen til sen aften. Og folk kan komme ind uden for åbningstider, så jeg fatter ikke, hvorfor folk ikke bare tager derhen og kommer af med deres affald, fastslår han bag rattet på sin arbejdsbil, som bumler ud af Stavrevej, hvor der også er en række skraldespande, der skal efterses og tømmes.

Bilen har et lad, hvor Johnny Banke Andersen smider alle de skraldeposer, han indsamler op på.

- Det tager tid for mig at sortere i containerne, når jeg vender tilbage, og den tid kunne jeg altså bruge på noget andet, konstaterer han og fortæller, at der også er dage, hvor det ikke er nok at køre ud fra materialegården i Kerteminde én gang.

- Så må jeg tilbage til Kerteminde og tømme ladet, inden jeg kører ud og fortsætter.

Han fatter slet ikke, at der er mennesker, der tager skøn natur og sviner sådan til.

- Det er simpelthen langt ud over min fantasi, at man kan finde på den slags.

Det er også den forargelse og harme, der får ham til at knipse billeder med sin mobiltelefon af skraldesvineriet, så han kan dele dem. Han har brug for at gøre opmærksom på, hvad der foregår, og han sender også billederne videre til sin ledelse i håb om, at den kan gå videre med det.

På sin arbejdstelefon har Johnny Andersen på GeoTag sat alle de skraldespande ind, som han tømmer på Hindsholm. Foto: Mette Louise Fasdal
Johnny Banke Andersen tager billeder med sin mobiltelefon, når han oplever, at der er folk, der har været ude og deponere en ordentlig mængde affald. Privatfoto
Dette syn mødte Johnny Banke Andersen en morgen i Hverringeskoven. Privatfoto
Johnny Banke Andersen fatter ikke, at folk undlader at tage turen til genbrugspladsen med deres større mængder affald. Privatfoto
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Lego-familien stopper solcelleplaner ved fynsk Gods: Skaber kæmpe naturprojekt i stedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Hvem var skyld i letbaneuheld? Både bilist og letbanefører mener, at de havde grønt lys

Navne For abonnenter

Han byggede H.C. Andersen Hotel  og var ikke færdig med forretninger: Richard Wilhjelm blev 93 år

OB

Christian Eriksen genoptræner på OB's anlæg

Assens For abonnenter

Forladt bindingsværkshus jævnet med jorden: Først købte lokale gammel rønne - nu skal de beslutte, hvad grunden skal bruges til

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Navne

Fynske dødsfald

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nyborg

Nedrevet køreledning skabte lange køer på stationen: - Det værste er, når man ikke kan få klar besked

Assens For abonnenter

Pia får helt nye opgaver i Byrådet: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget jeg ikke skal lave

Odense

Smitten øges, mistrivslen stiger: Studerende på SDU møder syge op til undervisningen

Annonce