Annonce
Nordfyn

Affald på afveje: Efterskole samler affald på Vigelsø

Den lille båd Lunden skal sejle efterskoleeleverne fra Klintebjerg til Vigelsø - og retur, når de er færdige med at samle affald. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Alle elever på Klintebjerg Efterskole tager på skralde-tur til Vigelsø.

Klintebjerg/Vigelsø: Selv om kalenderen endnu ikke er nået til forår, får Vigelsø i Odense Fjord alligevel den store tur med forårsrengøring onsdag den 19. februar.

Det er Klintebjerg Efterskole, der efter aftale med Vigelsøs ejer, Naturstyrelsen, bruger en del af onsdagen på at gå øen igennem og samle affald op.

Alle omkring 60 elever på efterskolen bliver onsdag formiddag sejlet over fra Klintebjerg Havn til Vigelsø med båden Lunden, og eleverne har også fået tilladelse til at gå på affaldsjagt på det store flade område, der ellers er lukket for besøgende.

- Vi hører fra vores jagt-linje, der bruger Vigelsø, at mange fugle har plastik i sig, fortæller efterskolelærer Mikkel Koch.

Klintebjerg Efterskole har allieret sig med Nordfyns Kommune, der stiller container, handsker og sække til rådighed for oprydningsholdet, og skolen sørger også for, at det ikke udelukkende bliver en arbejdsdag for eleverne, for der bliver også tid til at grille frokosten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce