Annonce
Nordfyn

Affald i naturen: Skovløkke-frivillige får kommunens miljøpris

Den første fælles affaldsindsamling i Skovløkke-området i 2019 foregik i silende regn. I søndags var efterårsvejret anderledes indbydende til en gåtur. 71 mødte op fordelt over hele området for at give deres bidrag til en renere natur. Arkivfoto: Dorthe Wolff
Søndag var 71 frivillige fra Skovløkke-området igen rundt på veje, stier og langs fjorden for at samle affald. Bagefter gav Nordfyns Kommune mad og drikke som tak for indsatsen.

Skovløkken: 71 frivillige fra Skovløkke-området bevæbnede sig søndag med plastiksække, handsker og gribetænger og begav sig ud på veje og stier i området for at samle affald, som andre har smidt i naturen.

Med på turen i det smukke efterårsvejr havde affaldsindsamlerne også glæden over, at Nordfyns Kommune sætter stor pris på deres frivillige tørn for at forskønne det område, de bor i.

For fredag aften mødte formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg Anders Thingholm (K) op ved Skovløkkeskolen for at overrække kommunens miljøpris 2020 for frivillig indsats til repræsentanter for "Skovløkkens Forenede Stater", som de syv-otte landsbyer i området kalder sig.

Annonce

Ud over et diplom som et varigt tegn på hæderen bestod præmien også i en sandwich og en øl eller vand til de frivillige efter søndagens arbejde.

I november sidste år gik Skovløkke-landsbyerne første gang samme om en fælles indsamling af affald, og planen var, at indsamlingen skulle have været gentaget i foråret. Men den plan blev lagt død af corona-restriktionerne.


Men når vi går ude i det fri og i små grupper, besluttede vi at gennemføre oprydningen i søndags.

Kaj Hovhave, Skovløkke Lokalråd


- Men når vi går ude i det fri og i små grupper, besluttede vi at gennemføre oprydningen i søndags, fortæller Kaj Hovhave fra Skovløkke Lokalråd, der kalder det "utrolig flot", at 71 mødte op fra starten.

Mest affald ved fjorden

Indsamlerne var fordelt over alle de forenede Skovløkke-stater med fra fem-seks til 17 i Østrup-Dagstrup.

Selv gik Kaj Hovhave turen i Ørritslev Skov, hvor de fra starten var 15. Her var der ikke så meget at komme efter, fordi landsbyens trofaste affalds-opsamler Suzue Hansen hver dag går lange ture med sine hunde og en plastikpose til affald.

For indsamlerne i Ørritslev Skov var der ikke så meget at komme efter på søndagens affaldstur. For Suzue Hansen går hver dag mindst én tur med sine to hunde og en plastikpose til det affald, hun ser på sin vej. Arkivfoto: Betty Rasmussen

Og vanen med at tage en plastikpose med på gåturen breder sig og området, har Kaj Hovhave observeret, når han selv går en tur - udstyret med plastikpose og blik for affald, der ikke hører til i naturen.

Kaj Hovhave har endnu ikke et samlet overblik over søndagens affalds-høst, men den overordnede tendens var, at der var mindre affald end sidste år i landområderne, men mere ved den lange kyststrækning langs Odense Fjord.

- Så måske er det fjorden, vi skal koncentrere os om næste år, siger han.

Flere af indsamlerne har lagt søndagens indsamlings-resultat op på områdets Facebook-side, og her fremgår det, at der i Østrup/Daugstrup blev indsamlet cirka 19,5 kilo, i Ørritslev cirka 14 kilo, det samme omkring Klintebjerg, mens indsamlerne i Gerskov/Gersø nåede op på 10 kilo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce