Annonce
Sydfyn

Afdøde var tidligere hjemmeværnsmand

Billeder fra huset og vidneforklaringer har fået politiet til at fastlægge, at sprængstoffet befandt sig midt huset, da eksplosionen skete. Foto: Michael Bager
Politiet bekræfter, at den 60-årige mand, som boede på Græskæmnervej 17 og som onsdag døde i en eksplosion, var tidligere hjemmeværnsmand.
Annonce

Svendborg: Den 60-årige mand, som onsdag døde i en eksplosion på Græskæmnervej 17 i Svendborg, var aktiv i hjemmeværnet frem til december 2015.

Det bekræfter hjemmeværnet overfor faa.dk.

Men at der skulle være en sammenhæng mellem sprængstoffet og mandens fortid i hjemmeværnet, vil politiet hverken be- eller afkræfte.

- Det vil være nogle gisninger, så det vil vi ikke gå ind i på nuværende tidspunkt. Men vi ved godt, at han har været medlem af hjemmeværnet frem til december 2015, siger Jack Liedecke, der er leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Politiet er dog sikker på, at det var sprængstof, der onsdag formiddag forårsagede eksplosionen.

- Ud fra de billeder, vi har set af huset inden branden opstod, og i forhold til de vidneforklaringer, vi har fået, så er det vores opfattelse, at der er brugt en eller anden form for sprængstof. Ud fra den sammenstyrtning der er sket, går vi ud fra, at eksplosionen er sket midt i huset, siger Jack Liedecke,

Politiet ved ikke, hvilken type sprængstof der er brugt, eller hvor sprængstoffet kommer fra.

- Vores sprængstofeksperter arbejder stadig med at analysere, hvad det er for en type sprængstof, der er brugt. Der kan gå to-tre uger, før vi får svar på det, siger Jack Liedecke.


Det går nok i den retning, at det er tale om en ulykkelig hændelse. Men mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt.

Jack Liedecke, leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.


Politiet undersøger også stadig, om der er tale om en kriminel handling eller en enkeltstående ulykkelig hændelse.

- Det går nok i den retning, at det er tale om en ulykkelig hændelse. Men mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger Jack Liedecke.

Politiet har frigivet gerningsstedet, og skadeservice arbejder nu på at rydde op efter ulykken.

- Stedet er nu overladt til husets forsikringsselskab, siger Jack Liedecke.

Udover den 60-årige mand, som døde på stedet, befandt der sig også en 55-årig kvinde i huset, da eksplosionen skete. Kvinden blev lettere såret. Derudover var der to hunde i huset. Den ene hund døde på stedet, mens den anden blev kørt på dyrehospitalet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce