Annonce
Nyborg

Afdøde havde 32 brandsår: Drabssigtet fra Nyborg er blevet løsladt

Det var i denne blok i Åparken i Nyborg, at en kvinde i april mistede livet. Den afdødes kæreste blev sigtet for drab på hende. Men han er siden blevet løsladt, idet han ifølge politi og anklagemyndighed ikke længere kan forstyrre efterforskningen. Foto:
Politiet vurderer, at 52-årig mand ikke længere kan påvirke efterforskningen af sag, hvor hans ekskæreste blev fundet død i en lejlighed i Åparken.

NYBORG: En 52-årig mand, der i april anholdt og sigtet for drab på sin ekskæreste, er nu på fri fod igen.

Manden blev anholdt den 20. april, efter at hans ekskæreste var fundet død med 32 brandsår på kroppen i en lejlighed i Åparken i Nyborg.

Han blev i første omgang varetægtsfængslet, men er nu løsladt igen.

Politiet opretholder dog sigtelsen for manddrab.

Under et grundlovsforhør i april kom det frem, at den døde kvinde havde været i live i omkring tre timer med de mange brandsår, inden hun døde af skaderne.

Den sigtede forklarede her, at han ikke vidste, hvad de mange brandsår på ekskæresten skyldtes. Han forklarede, at han blot havde ligget og sovet ved siden af hende

Annonce

Fortsat efterforskning

Specialanklager ved Fyns Politi, Klaus Holten Kristensen, oplyser, at varetægtsfængslingen af den 52-årige mand blev opretholdt til den 1. juli. Han bekræfter samtidigt, at den sigtede nu er løsladt.

Manden menes ikke længere at kunne forstyrre politiets efterforskning af sagen. Og det var netop hensynet til, at Fyns Politi skulle have ro til sin efterforskning, der gjorde, at en dommer efter grundlovsforhøret i april afsagde en kendelse om varetægtsfængsling.

- Men nu er det altså politiet og dermed anklagemyndighedens vurdering, at han ikke længere kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen, forklarer Klaus Holten Kristensen.

Klaus Holten Kristensen oplyser, at politiet har en stor mængde materiale at arbejde med i den fortsatte efterforskning af sagen. Men det er endnu for tidligt at konstatere, om efterforskningen resulterer i en tiltale for manddrab eller for andre straffelovsovertrædelser.

- Jeg ved, at der blev foretaget en masse tekniske undersøgelse ved gerningsstedet. Tiden må så vise, om sigtelsen bliver fulgt op af et anklageskrift, siger Klaus Holten Kristensen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce