Annonce
Nyborg

Afdøde havde 32 brandsår: Drabssigtet fra Nyborg er blevet løsladt

Det var i denne blok i Åparken i Nyborg, at en kvinde i april mistede livet. Den afdødes kæreste blev sigtet for drab på hende. Men han er siden blevet løsladt, idet han ifølge politi og anklagemyndighed ikke længere kan forstyrre efterforskningen. Foto:
Politiet vurderer, at 52-årig mand ikke længere kan påvirke efterforskningen af sag, hvor hans ekskæreste blev fundet død i en lejlighed i Åparken.

NYBORG: En 52-årig mand, der i april anholdt og sigtet for drab på sin ekskæreste, er nu på fri fod igen.

Manden blev anholdt den 20. april, efter at hans ekskæreste var fundet død med 32 brandsår på kroppen i en lejlighed i Åparken i Nyborg.

Han blev i første omgang varetægtsfængslet, men er nu løsladt igen.

Politiet opretholder dog sigtelsen for manddrab.

Under et grundlovsforhør i april kom det frem, at den døde kvinde havde været i live i omkring tre timer med de mange brandsår, inden hun døde af skaderne.

Den sigtede forklarede her, at han ikke vidste, hvad de mange brandsår på ekskæresten skyldtes. Han forklarede, at han blot havde ligget og sovet ved siden af hende

Annonce

Fortsat efterforskning

Specialanklager ved Fyns Politi, Klaus Holten Kristensen, oplyser, at varetægtsfængslingen af den 52-årige mand blev opretholdt til den 1. juli. Han bekræfter samtidigt, at den sigtede nu er løsladt.

Manden menes ikke længere at kunne forstyrre politiets efterforskning af sagen. Og det var netop hensynet til, at Fyns Politi skulle have ro til sin efterforskning, der gjorde, at en dommer efter grundlovsforhøret i april afsagde en kendelse om varetægtsfængsling.

- Men nu er det altså politiet og dermed anklagemyndighedens vurdering, at han ikke længere kan lægge hindringer i vejen for efterforskningen, forklarer Klaus Holten Kristensen.

Klaus Holten Kristensen oplyser, at politiet har en stor mængde materiale at arbejde med i den fortsatte efterforskning af sagen. Men det er endnu for tidligt at konstatere, om efterforskningen resulterer i en tiltale for manddrab eller for andre straffelovsovertrædelser.

- Jeg ved, at der blev foretaget en masse tekniske undersøgelse ved gerningsstedet. Tiden må så vise, om sigtelsen bliver fulgt op af et anklageskrift, siger Klaus Holten Kristensen

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

To gange Falch i Bogense Kirke

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce