Annonce
Indland

Afdød kvinde modtog digital post

Poul Frederiksen undrer sig over, at hans svigermor får digital post - selvom hun er død. Foto: Robert Wengler

Poul Frederiksens svigermor modtog fortsat digital post, to måneder efter hun var død. Som pårørende er svært at få adgang til den afdødes digitale postkasse.

Når en person dør, lukkes der automatisk ned for al adgang til de nye digitale postkasser. Også selv om myndigheder kan sende breve til postkassen.

Det skaber så meget usikkerhed blandt de pårørende, at Digitaliseringsstyrelsen nu vil ændre praksis på området.

Den 30. august 2014 døde Poul Frederiksens svigermor, Inge Ejlersen. Selv om hun sagtens kunne have søgt om fritagelse, havde 94-årige Inge Ejlersen en digital postkasse. På den måde kunne Poul Frederiksen og hans kone Lene sikre sig, at der blev taget hånd om vigtige breve.

Efter svigermorens død fik Poul Frederiksen to gange besked om, at der var kommet post til Inge Ejlersen fra Odense Kommune.

Det eneste problem var, at han ikke kunne få adgang til at læse brevene.

- Vi kunne kun se, at der i det ene tilfælde var tale om en pensionsmeddelelse. Når en person dør, sker det, at man skal betale for meget udbetalt pension tilbage, men vi kunne ikke læse selve brevet, så vi ved stadig ikke, hvad det går ud på, siger han.

Annonce
Poul Frederiksen er frivillig i Otterup Datastue, og her hjælper han Tove Andersen med at komme i gang med billedredigering. Hans svigermor får digital post - selvom hun er død. Foto: Robert Wengler

Løsning på vej

Hos Digitaliseringsstyrelsen forklarer kontorchef Lone Berglykke, at det er lovgivning, der dikterer, at adgangen til de digtale postkasser skal lukkes ned ved dødsfald.

- Det skal vi af juridiske årsager, fordi der går en bobehandlingssag i gang, siger hun.

- Er det så ikke en fejl, at myndighederne fortsat kan sende breve til den pågældende postkasse?

- Jeg vil ikke sige, at det er en fejl. Det er en ordning, som vi troede ville være den bedste, fordi man ville have posten samlet ét sted, som man så kan få adgang til, når bobehandlingen er overstået.

- Men vi kan godt se, at det kan virke brugerforvirrende. Så nu vil vi sætte systemet op til også at lukke for myndighedernes mulighed for at sende noget til de lukkede postkasserne, siger Lone Berglykke.

Kopi til E-boks

Justeringen af løsningen forventes at være på plads inden udgangen af 2014.

For at få adgang til Inge Ejlersens postkasse nu, har Poul Frederiksen sendt en kopi af skifteretsatest til E-boks, som står for digital post.

Det er efterhånden 14 dage siden, og han har endnu ikke fået adgang til sin svigermors postkasse.

Ifølge kommunikationsdirektør i E-boks Susanne Wolf er to uger en helt normal ekspeditionstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce