Annonce
Odense

Afdød direktør mindet ved byrådsmøde: - Han skænkede håb, humør og mod

Hvide blomster var onsdag placeret der, hvor Poul Anthoiussen som børn- og ungedirektør altid sad i embedsmandslogen under byrådets møder. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Børn- og ungedirektør Poul Anthoniussen, der mistede livet ved en trafikulykke, blev ved onsdagens byrådsmøde mindet med både ord og med stilhed.
Annonce

Med hvide blomster på den plads, hvor han i embedsmandslogens forreste række ville have siddet. Med et minuts stilhed, med tårer, med sangen om de smukke unge mennesker og med taler af borgmester og rådmand blev Børn- og Ungeforvaltningens direktør de seneste fire år, Poul Anthoniussen, mindet ved onsdagens byrådsmøde.

Han mistede livet efter en trafikulykke torsdag aften i sidste uge, hvor han kørte galt i sin bil på rastepladsen Ålsbo Nord i retning mod sit hjem i Middelfart.

I sin tale sagde børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) blandt andet:

- Ganske få gange i vores liv, der krydser vi veje med et menneske, hvor man tænker: ham eller hende kan jeg udrette noget sammen med. Dét menneske kan gøre mig dygtigere, end jeg er alene. Poul var sådan et menneske.

- Jeg vil savne ham usigeligt, men uden at miste håbet, humøret og modet, for det var lige præcis det, Poul skænkede sine omgivelser. Modet til at træde ind på arenaer, hvor man ikke troede, man skulle være, håbet om ved hårdt arbejde at kunne ændre en sags udfald - og at ingen af delene behøver være kedeligt, sagde Crawley og fremhævede de børneliv, "der blev anderledes gode, end hvis han ikke havde været der".

- Jeg vil savne ham usigeligt, men uden at miste håbet, humøret og modet, for det var lige præcis det, Poul skænkede sine omgivelser, sagde børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) i sin tale om Poul Anthoniussen, da byrådet onsdag mindedes ham. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Børnenes mand

Også borgmester Peter Rahbæk Juel (S) satte ord på Poul Anthoniussens virke i Odense Kommune.

- Med hans baggrund som lærer var der ingen tvivl om, at han var børnenes mand.

- Poul var ikke bare en dygtig direktør, han var også et vellidt og afholdt menneske, der har sat betydningsfulde aftryk. Hans alt for tidlige død er et stort tab for Odense Kommune, men endnu større for hans nærmeste.

Susanne Crawley Larsen sluttede sin tale med ord, hun havde udvekslet med Poul Anthoniussen.

- Det er ord, der siger meget om Poul, og den måde han levede sit liv. Ord, der kan hjælpe os væk fra det meningsløse, det uretfærdige og det ubærlige. Ordene lyder sådan her, sagde hun:

- Vi lever i én tid, i ét liv, som ét menneske. Det handler først og fremmest om at finde mening i det ene forgængelige liv, vi lever, og sikre, at den tid og det liv, der foregår, er ét, vi ser tilbage på med mindst mulig fortrydelse.

Poul Anthoniussen blev ansat i Odense Kommune i 2011, hvor han kom til som skolechef, og de seneste fire år har han fungeret som Børn- og Ungeforvaltningens direktør.

Han har tidligere også været ansat i Middelfart Kommune - først som skoleinspektør og siden som skolechef.

Poul Anthoniussen blev 49 år og efterlader sig kone, en søn og en datter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce