Annonce
Nordfyn

Afbestillinger for to millioner kroner: Ejer af golfbane og kulturhus hårdt ramt af coronakrisen

Ejer af Støberiet Finn Gramvad har måttet betale en stor regning som konsekvens af coronakrisen. Foto: Victor Bebe Larsen
Finn Gramvad ejer forretninger inden for både kultur- og underholdningsbranchen, og han har mærket, hvordan det sidste halve års nedlukning har påvirket hans forretninger.
Annonce

Bogense: Den 11. marts i år var ejer af Kulturhuset Støberiet, Finn Gramvad, i gang med at forberede næste dags arrangement. Et foredrag med Lindy Aldahl, kendt fra tv-serien Rigtige Mænd. Det tegnede til at blive en godt besøgt begivenhed, hvor der både var mad og drikke til. Men da statsministeren meddelte, at landet lukkede ned på grund af de stigende coronasmittetal, blev der sat en stopper for arrangementet.

- Vi måtte selvfølgelig aflyse. Det betød blandt andet, at vi smed al den mad, vi havde lavet, ud. Dertil havde vi også otte fadølsfustager, vi ikke kunne komme af med, fortæller Finn Gramvad.

Siden da har der været stille på Støberiet, og generelt har Finn Gramvad mærket konsekvenserne ved at være en del af kultur- og underholdningsbranchen midt i en coronatid.

Annonce

Tab på to millioner

Udover Støberiet ejer han også H.C. Andersen Golf, som er stærkt afhængige af udenlandske turister. Han fortæller, at golfklubben har modtaget afbestillinger for omkring to millioner kroner.

- Der er rigtig mange, som afbestilte vores golfpakker, og det er der, golfklubben hovedsageligt tjener sine penge.

Krisen har betydet, at Finn Gramvad har solgt flere af sine ejendomme for at dække golfklubbens og Støberiets udgifter.


Jeg regner ikke med, at vi kommer til at tjene noget det næste halve år, så indtil da håber jeg bare på, at det hele går nogenlunde op.

Finn Gramvad, ejer af Støberiet og H.C. Andersen Golf


- Nu har jeg været i gang i så mange år, så jeg ved, at når det går godt, så skal man altid forberede sig til den næste krise. Derfor har jeg måttet sælge ud af nogle ting, men det har da selvfølgelig været en mere speciel situation, end vi ellers har været vant til.

Annonce

Ingen økonomisk gevinst

I weekenden 19.-20. september åbnede Støberiet så igen efter et halvt år uden gæster, da der var hestemesse, tirsdag lyttede 170 seniorer til en koncert med Thomas Kjellerup arrangeret af Ældre Sagen, og lørdag 26. september finder det næste arrangement sted, som bliver en sidde-koncert med The Boss i den store sal. Normalt levner den plads til 800 personer, men grundet omstændighederne er det tal reduceret til 200.

Men selv om Finn Gramvad nu igen har åbnet dørene til Støberiet, så regner han ikke med at få et overskud for sine anstrengelser.

- Det er ikke nogen god forretning, men nu vil vi gerne give folk nogle kulturelle oplevelser efter så lang tid. Jeg regner ikke med, at vi kommer til at tjene noget det næste halve år, så indtil da håber jeg bare på, at det hele går nogenlunde op.

Alle nødvendige coronarestriktioner vil naturligvis blive foretaget til fremtidige arrangementer, og der vil være mulighed for at købe mundbind ved indgangen.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce