Annonce
Faaborg-Midtfyn

Advokatkontor advarede mod at støtte fitness

Advokatkontoret Horten advarede mod kommunalt støttet fitness efter komme-og-gå-princippet. Arkivfoto

Faaborg-Midtfyn: Til brug for vurderingen af støtten til Forum Faaborg hyrede FMK i 2016 advokatkontoret Horten til at lave en analyse af de juridiske aspekter i den forbindelse. Det skete i kølvandet af, at daværende borgmester Christian Thygesen, Betina Stub Thygesens ægtefælle, havde erklæret sig inhabil i sagen.

Baseret på Hortens rådgivning besluttede kommunalbestyrelsen siden at bevilge anlægsstøtten til Forum Faaborg.

Betina Stub Thygesen mener dog, at kommunen burde have hæftet sig ved en passus i Hortens notat, der siger følgende:

"...det kan være uforeneligt med folkeoplysningsloven, hvis kommunen yder støtte til motions- og fitnessforeninger, som har virke efter et komme-og-gå-princip, og hvor aktiviteterne ikke er holdbaserede under ledelse af en instruktør."

Det burde have udløst en granskning/vurdering hos Faaborg-Midtfyn Kommune, om hvorvidt det var det, de var i i gang med.

Men det er en vurdering, som Faaborg-Midtfyn end ikke har foretaget, skriver hun i sin klage.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce