Annonce
Odense

Advokatfirma stærkt kritiseret i fjernvarmesag: Firmaet står inde for rådgivning

Politisk flertal i Odense droppede tirsdag planerne om salg af Fjernvarme Fyn, selv om man havde forsøgt at sikre sig juridisk ved at hyre et advokatfirma som rådgiver til et millionbeløb. Kritikken haglede tirsdag ned over  rådgivningsfirmaet, Horten Advokatpartnerselskab. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Horten Advokatpartnerselskab skriver i en mail til avisen, at man står inde for den rådgivning, man har ydet Odense Kommune om salg af Fjernvarme Fyn.

Odense: Der var hårde ord fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og de øvrige byrådspolitikere tirsdag, da det blev kendt, at Energistyrelsen har rejst tvivl om dele af aftalen om et salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn.

Nu svarer advokatfirmaet, Odense Kommune havde hyret for et millionbeløb til at rådgive sig, på den kritik, der blev rejst, og som blandt andet fik rådmand Brian Dybro (SF) til at kalde Horten Advokatpartnerselskab for "nogle hundehoveder".

I svaret på kommunens kritik skriver Line Markert, partner og advokat i advokatfirmaet, blandt andet:

Annonce

"Helt generelt kan vi oplyse, at Horten står inde for den rådgivning, vi har ydet Odense Kommune om et salg af Fjernvarme Fyn, om de juridiske rammer for et salg og om varmeforsyningslovens regler om forkøbsret til forbrugerne."

Praksis fra 2003

Da byrådspolitikerne tidligere tirsdag besluttede at droppe salget af Fjernvarme Fyn på baggrund af Energistyrelsens uklare svar har avisen forsøgt at få en kommentar fra advokatfirmaet. Det svar kom tirsdag aften på mail klokken 21.57.

"Der er en meget begrænset praksis om forkøbsretten. Energistyrelsen, som er ansvarlig for at fortolke reglerne, har dog i 2003 taget stilling til væsentligt spørgsmål om forbrugernes forkøbsret - en udtalelse, som vores rådgivning bl.a. har været baseret på. Den meget begrænsede praksis er naturligvis blevet påpeget fra vores side. Derfor anmodede vi 20. oktober 2020 Energistyrelsen om at bekræfte, om styrelsens meget klare udtalelse fra 2003 stadig afspejlede deres fortolkning af reglerne", skriver Horton Advokatpartnerselskab videre i sit svar.

Borgmesteren gik tirsdag så vidt som til at sige, at rådgivningen ikke har været god nok, og at man vil se sig godt for, næste gang kommunen skal have vejledning på forsyningsområdet, for den skulle gerne være pengene værd.

Annonce

Urimeligt retligt vakuum

Han mener også, at kommunen er blevet løbet ned, men vil endnu ikke svare på, om man vil kræve millionbeløbet tilbage fra den efter kommunens opfattelse mangelfulde rådgivning.

Advokatfirmaet henviser til den praksis fra 2003, og at der i øvrigt ikke er meget andet at henholde sig til juridisk.

"Styrelsen har i sit svar ikke forholdt sig til, om udtalelsen fra 2003 fastholdes, men har henvist til, at de rejste problemstillinger henhører under domstolene. ”Ikke-svaret” fra Energistyrelsen efterlader derfor et urimeligt retligt vakuum for den, der skal følge lovgivningen" skriver Horten slutteligt i sit svar.

Avisen har ikke haft mulighed for at stille opfølgende spørgsmål til de ansvarlige i advokatfirmaet.Helt generelt kan vi oplyse, at Horten står inde for den rådgivning, vi har ydet Odense Kommune om et salg af Fjernvarme Fyn.

Mail fra Horten Advokatpartnerselskab
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colin var tvunget til at lukke sit firma: Så kom en omstridt erhvervsmand på banen - Nu risikerer Colin karantæne efter konkurs

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt Odenseansk børnehjem til politiet - for kidnapning

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Regeringen vil gøre havnen i Esbjerg til militært knudepunkt for USA

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Podcast

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Sport

Rabbits-træner trods finale-nederlag: - Det er en historisk sæson

Annonce