Annonce
Erhverv

Advokater bliver mere digitale: Focus Advokater med nyt fokus

Focus Advokaters hovedsæde ligger i Englandsgade på havnen i Odense i den såkaldte domicilbygning, der var en af de første, der stod færdig på havnen i midten af 00'erne. Foto: Kim Rune
Fyns største advokatvirksomhed har fornyet og forstærket opmærksomhed på digitalisering. Det er blandt andet herfra, væksten skal komme i de kommende år, lyder det fra ledelsen. Seneste regnskab viser rekordoverskud på 14,6 millioner kroner.

Odense: Også advokatbranchen er udsat for store omvæltninger i takt med den øgede digitalisering, og der er ingen vej udenom, erkender ledelsen af Fyns største advokatvirksomhed, Focus Advokater i Odense: Digitaliseringen skal omfavnes og udnyttes, fordi her ligger forretningsmuligheder fremover. Det lægger de to direktører og partnere, Tine Seehausen og Jesper Hauschildt, ikke skjul på.

- Vi har de seneste par år forstærket vores indsats omkring digitalisering. Der er virkelig meget at hente her, og vi kan se, at de traditionelle advokatopgaver bliver færre og færre, mens vi - når vi følger med tiden og udvikler os - kan løse flere og helt nye opgaver via digitalisering, forklarer Tine Seehausen.

Samtidig med omstillingen skal det fortsat tjenes penge til de 14 partnere i virksomheden, der er organiseret som et P/S. Og det har Focus Advokater været så gode til i det forskudte regnskabsår, der sluttede 30. juni, at det endte med et rekordoverskud på 14,6 millioner kroner. Bruttoomsætningen var opgjort til godt 92 millioner kroner.

- Både overskud og omsætning er påvirket af, at vi i 2018 fusionerede med advokatfirmaet Henning Moritzen i Svendborg, men både omsætning og overskud er steget ud over den del, som fusionen har stået for. Vi er blevet 14 medarbejdere flere og er nu omkring 93 i alt, fortæller Jesper Hauschildt.

Dermed er Focus Advokater regionens største advokatvirksomhed sammen med Andersen Partners Advokatpartnerselskab i Kolding, der har nogenlunde samme størrelse, til gengæld var Kolding-selskabets overskud mindre med omkring 7,7 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Focus Advokater P/S

Cvr-nr. 34 04 56 66

Adresse: Englandsgade 25, 5000 Odense C.

Virksomheden er organiseret som et P/S (partnerselskab) med 14 partnere.

Regnskabet 2018/19 (2017/18)

Bruttofortjeneste: 92,2 mio. kr. (78,0 mio. kr.)

Årets resultat: 14,5 mio. kr. (10,0 mio. kr.)

Egenkapital: 35,8 mio. kr. (31,8 mio. kr.)

Direktion: Tine Seehausen og Jesper Hauschildt, begge partnere.

Tilsynsråd (i stedet for bestyrelse): Søren Andersen, Hans Henrik Banke og Søren Borregaard, som alle er partnere.

Antal ansatte 79 (67)

(fuldtidsansatte, gennemsnit)

Focus Advokater fusionerede med advokatfirmaet Henning Moritzen pr. 1. juli 2018, fusionen har dermed fuld effekt i det seneste regnskab.

Nye opgaver

Men hvad er det for nye opgaver, som ved hjælp af digitalisering kan løses for såvel eksisterende som nye kunder? Tine Seehausen forklarer:

- Det er meget omkring overvågning af for eksempel kontrakter, som kan klares digitalt, og hvor vi kan tilbyde en service over for vores kunder. Også omkring rådgivning og projektstyring hjælper digitaliseringen os, fordi det er blevet meget nemmere og tidsbesparende at overvåge store mængder af data, og så er der naturligvis hele compliance-området (om virksomheden overholder gældende regler om f.eks. GDPR og konkurrrenceret, red.)

- I de nævnte tilfælde udbyder vi services, fordi for os gælder det om så at sige at have flere varer på hylderne og tilbyde dem til vore kunder, så de ikke selv behøver holde styr på alle disse ting, tilføjer hun.

- Så den tid, hvor man ser en advokat i hvid skjorte med ærmeholdere under kontorlampens skær sidde dybt nedbøjet over Karnows lovsamling for at finde de rette bestemmelser frem er mere eller mindre ovre?

- Ja, sådan foregår det ikke i dag. Der vil imidlertid altid være brug for det, vi kalder "dyb jura". Altså der, hvor du skal ind og give nogle juridiske vurderinger, og hvor erfaring, tværfaglige kompetencer og kommerciel forståelse er afgørende for værdien af rådgivningen, f.eks. i en større ejendomstransaktion eller omkring en virksomhedshandel. Den slags kan du ikke overlade til teknikken.

Annonce

14 partnere og fire på prøve

- Ud over digitaliseringen må det også være en udfordring, at der er andre, de store revisionsfirmaer for eksempel, som gerne vil æde sig ind på markedet for rådgivning af virksomheder, for eksempel i forbindelse med salg og fusioner. Hvordan tackler I det?

- Der foregår hele tiden en brancheglidning, det er korrekt. Det forholder vi os naturligvis til og kan se, at det er de mindre komplicerede og standardiserede ydelser, der bydes ind på, forklarer Tine Seehausen og tilføjer:

- Vi forventer, at disse ydelser vil blive digitalt tilgængelige f.eks. på abonnementsbasis til en lav pris, det arbejder vi på at kunne tilbyde. De mere komplicerede ydelser, der forudsætter tværfaglig juridisk kompetence og projektledelse med flere specialer involveret, mærker vi ikke den store konkurrence på fra andre faggrupper.

Tine Seehausen og Jesper Hauschildt udgør den daglige ledelse i advokatpartnerskabet, men har også deres egne klienter, selv om ledelsesarbejdet tager det meste af tiden.

Ud over de 14 partnere - der var faktisk flere tidligere - står fire måske kommende partnere på spring. De er på prøve, en slags "prospects", hvor parterne i løbet af to-tre år kan se hinanden og finde ud af, om et kommende partnerskab nu også vil være det rigtige.

- De fire har status af associerede partnere lige nu, og så finder vi hen ad vejen ud af, om de skal være partnere, forklarer Jesper Hauschildt.

Det digitale fokus

Focus Advokater har gennem de seneste par år haft stærkt øget fokus på digitalisering. Det har blandt andet udmøntet sig således, forklarer direktør og partner, Tine Seehausen:

- For cirka et år siden anskaffede vi tre såkaldte softwarerobotter, som vi bruger til at automatisere dele af vores interne sagsgange – typisk hvor der er arbejdshandlinger som gentages igen og igen, eller hvor meget store datamængder skal behandles, så det giver mening at ”programmere” robotten til at klare opgaverne.

- For at sikre den fornødne udvikling har vi valgt selv at uddanne medarbejdere til at kunne programmere softwarerobotterne, så vi ikke skal købe programmørtimer ude i byen.

- Vi arbejder målrettet med at uddanne vores unge medarbejdere, så de har den fornødne indsigt i de retsområder, der opstår i kølvandet både på digitaliseringen og på andre trends som f.eks. konkurrencereguleringen. Den skærpes i disse år med øget tilsyn fra myndighederne.

- Således har vi en ph.d. i it-ret ansat, som har haft som sin primære opgave at hjælpe kunder med implementering af procedurer og værktøjer til at overholde de nye GDPR regler.

Tine Seehausen, direktør og partner i Focus Advokater P/S, er stærkt optaget af, at advokatvirksomheden konstant bliver skarpere på de digitale processer.
Jesper Hauschildt, direktør og partner i Focus Advokater P/S, påpeger, at regnskabet er forbedret ud over, hvad fusionen med et sydfynsk advokatfirma har betydet.
Focus Advokater er en af de store lejere i den såkaldte domicilbygning på Odense Havn, hvor også revisionsgiganten EY har adresse. Netop de to firmaer konkurrerer på nogle områder om de samme kunder, men de samarbejder også. Således bruger Focus Advokater EY som revisor. Foto: Kim Rune
Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce