Annonce
Sport

Advokat: Uefa kan straffe hårdere i sager om racisme

Stringer/Reuters
Uefa har hjemmel i sine regler til at straffe forbundene hårdere for racisme, forklarer sportsretsadvokat.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, kan straffe racisme hårdere, end det sker i dag.

Forbundet har hjemmel i artikel 14 i sit disciplinære regelsæt til at straffe med pointfratagelse eller udelukkelse fra turneringer, forklarer sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen.

Han vurderer, at strengere sanktioner er det eneste effektive middel mod racismesager i fodbolden.

- Hvis man ser på reglerne, så ser det rigtig fint ud. Så det er et spørgsmål om at bruge den hjemmel til at straffe hårdt nok.

- Det eneste klubber og landshold har respekt for, det er, når der gribes til point, siger Jens Bertel Rasmussen

Det seneste eksempel på racisme i fodbolden var kampen mellem England og Bulgarien mandag. Flere engelske landsholdsspillere blev udsat for racistiske tilråb fra tribunerne.

Efter kampen har Det Engelske Fodboldforbund, FA, efterspurgt hårdere straffe til det bulgarske fodboldforbund.

Bulgarerne havde allerede inden kampen modtaget en løftet pegefinger fra Uefa som følge af racistiske tilråb i kampene mod Kosovo og Tjekkiet. Det var også derfor, at nogle sektioner på stadionet var lukket.

Kampens dommer stoppede kampen mellem Bulgarien og England to gange, på grund af tilråb fra tilskuerne.

Jens Bertel Rasmussen forklarer, at hvis dommeren havde afbrudt kampen helt, ville bulgarerne blive taberdømt.

Flere organisationer der kæmper mod racisme i fodbold har efterlyst strengere straffe, da Uefa mestendels har straffet med bøder eller lukkede stadioner.

Ifølge Jens Bertel Rasmussen virker bøder og lukning af stadioner ikke.

- Det virker kun, hvis dit hold ikke kan kvalificere sig til eksempelvis EM. Det gør ondt og kan mærkes.

- Sådan noget gør ondt, for det kan du ikke betale dig fra, ligegyldigt hvor store sponsorer eller pengemænd du har i ryggen, siger han.

Tirsdag aften spiller Norge landskamp i Rumænien. Kampen skulle være foregået på et tomt stadion.

Uefa lader rumænerne lukke 30.000 børn under 14 år ind til kampen, selv om Rumænien blev straffet for, at rumænske tilskuere opførte sig racistisk i kampene mod Spanien og Malta.

Sådan en sag udvander reglerne, mener Jens Bertel Rasmussen.

- Det viser, at Uefa ikke er skrap nok. Det gennemhuller systemet, og den meget fine artikel 14, som man har at gå frem efter, siger han.

Som følge af skandalekampen mellem England og Bulgarien har præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, valgt at gå af, oplyser Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce