Annonce
Fyn

Advokat: Politiaktion var ikke rettet mod Hells Angels

En storstilet aktion med ransagninger på adskillige adresser på Fyn førte torsdag nat og fredag til store fund af våben, ammunition og narkotika. Foto: Nils Svalebøg

Ved en beklagelig fejl i tre artikler på fyens.dk og i en billedtekst i Fyens Stiftstidendes søndagsudgave er Hells Angels nævnt og kædet sammen med politiaktionen fredag mod flere adresser på Fyn.

Vi har ikke belæg for at skrive, at politiaktionen var rettet mod Hells Angels. De efterfølgende grundlovsforhør og fængslinger er gennemført for lukkede døre, og der er ikke dokumenterede oplysninger om de impliceredes identitet og mulige tilknytning til bandemiljøer.

Hells Angels advokat, Peter Secher, udtaler:

- Ingen fra Hells Angels er blevet ransaget, sigtet eller anholdt. Aktionen rettede sig således ikke mod Hells Angels, der intet har med aktionen at gøre og ikke er mål for den.

Fyens.dk og Fyens Stiftstidende beklager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce