Annonce
Danmark

Adventskalender: Trine tager ikke mere telefonen

Trines mor, Bodil Jørgensen, og hendes søster, Kit Eichler. Foto: Martin Top Jakobsen, DR
Trine er fyret, Winnie er en røv, og Kjeld gør, hvad han får besked på i DR2's nye julekalender "Jul med Trines mor".
Annonce

Trines mor, i skikkelse af Bodil Jørgensen, lærte vi i sin tid at kende som en af figurerne i "Rytteriet". Her ringede Trines mor meget ofte til sin datter, og telefonledningen blev billedet på den navlestreg, der aldrig var blevet klippet helt over i den mildt sagt belastede mor-datter-relation.

I  telefonen overøste Trines mor sin datter med intime og ikke datter-egnede fortællinger fra sit eget liv efterfulgt af snart voldsomme bebrejdelser og snart gråd over ikke at blive bekræftet som mor.

Der var en snert af genkendelse, samtidig med at det var så grænseoverskridende, akavet og sat på spidsen, at det kun var til at grine over - hvilket også var meningen.

I DR2's nye adventskalender "Jul med Trines mor" bliver latteren mere tøvende, for Bodil Jørgensen får her tid og mulighed for at folde sin rolle som Trines mor ud, og det gør hun så overbevisende og indlevende, at det er umuligt ikke at få ondt af hende. Vi er gået fra den rene karikatur til et ægte menneske, og det gør hovedpersonen mere interessant, men spænder også ben for den umiddelbare komik.

Annonce

Infam søster

"Jul med Trines mor" handler om, at Trine, spillet af Lisbet Wulf, er blevet fyret og er holdt op med at tage telefonen. Det sidste er en katastrofe for hendes mor, som vi nu får lov at opleve rejse sig fra sofaen.

Blandt andet går Trines mor, der vil arrangere en julefest for hele familien, i  gang med at julepynte hus og have sammen med sin søster Winnie, som opfører sig både infamt og intrigant. "Du er en røv, Winnie," siger Trines mor, og det har hun ret i. Søstrene kan ikke lide, men tilsyneladende heller ikke undvære hinanden.

Derimod er Kjeld, Trines mors mand, sød. Føjelig, bøjelig og kedelig. Han dagdrømmer om et bedre familieliv, og enfoldigheden får fuld skrue, da han, mens han trækker sin pølsevogn efter sig, møder et overdrevent venligt, smilende, vinkende og positivt vandrelaug på villavejen.

Der er andre fine øjeblikke og replikskifter, der kan trække i seernes smilebånd, men lårklaskende sjovt er første afsnit ikke, ligesom det stritter i flere retninger: Hvad er for alvor det sjove? Hvor skal vi hen?


Der er andre fine øjeblikke og replikskifter, der kan trække i seernes smilebånd, men lårklaskende sjovt er første afsnit ikke, ligesom det stritter i flere retninger: Hvad er for alvor det sjove? Hvor skal vi hen?

Uddrag af anmeldelsen


I DR's præsentation af serien står der, at den handler om, hvad der sker, når en person trækker sig fra familien. Det står ikke tindrende klart efter første afsnit, men adventskalenderen kan stadig ende med at blive et vellykket hele, når de følgende tre afsnit kommer på.

Om adventskalenderen

Denne anmeldelse bygger alene på første afsnit. Serien er tilgængelig hver søndag i advent klokken 8.00 på DRTV - første gang søndag var 29. november. De fire afsnit bliver ligeledes vist på DR2. Afsnit 2 klokken 21.00. Det tredje klokken 21.10 og det sidste den 20. december klokken 21.40.

Medvirkende: Bodil Jørgensen, Lisbeth Wulff (som også er miniseriens manuskriptforfatter), Jarl Forsman, Ellen Hillingsø, Roberta Hilarius Reichardt, Kit Eichler og Finn Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce