Annonce
Fyn

Advarer mod nyt corona-hotspot i Odense: Her holder politiet ekstra godt øje

Politidirektør Arne Gram kommer nu med en skarp opfordring om at tage ansvar og respektere de regler og retningslinjer, der skal forhindre yderligere smittespredning af coronavirus. Arkivfoto: Erik Thomsen
Fyns Politi vil fra fredag begynde at holde særligt øje med, om forsamlingsforbuddet bliver overholdt på og omkring Gråbrødre Plads i Odense. Politidirektør Arne Gram opfordrer alle til at tage ansvar. - Skal din uansvarlighed medføre alvorlige følger for andre?, siger han.
Annonce

Odense: Efter at sundhedsministeren tirsdag kunne oplyse, at 42 procent af de personer, der er testet positiv for coronavirus i løbet af de seneste to uger, er mellem 10 og 29 år, vælger Fyns Politi nu at udpege et nyt såkaldt hotspot, hvor politiet vil holde særligt øje med, om forsamlingsforbuddet bliver overholdt.

Fyns Politi har i forvejen opmærksomheden rettet mod Munke Mose, Eventyrhaven, og Engen ved Skovsøen. Og fra fredag bliver der desuden rettet nyt spotlys på Gråbrødre Plads.


Tager alle ikke deres eget ansvar alvorligt, så kan det medføre alvorlige konsekvenser for andre.

Arne Gram, politidirektør for Fyns Politi


Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi skal have smittetallet bragt ned. Det er tvingende nødvendigt. Vi ved, at der typisk forsamles mange på Gråbrødre Plads, fordi der ligger mange restauranter og caféer omkring pladsen. Men vi er nødt til at sikre, der ikke forsamles for mange. Vi hjælper derfor ansvarligheden på vej ved at gøre pladsen til et hotspot, siger politidirektør Arne Gram.

Annonce

Politidirektør: Tag nu ansvar

Arne Gram peger på, at det ikke kun er nattelivet, som politiet vil fokusere på. Man vil således også holde ekstra øje med butikker, private fester og andre offentlige arealer.

- Det nytter jo ikke, hvis vi ikke alle sammen er enige om at overholde reglerne. Det gælder også reglerne for, hvor mange der må være i en butik, og hvor meget afstand der skal holdes. Tager alle ikke deres eget ansvar alvorligt, så kan det medføre alvorlige konsekvenser for andre. Samtidig ved vi jo desværre nu, at coronavirus ikke kun kan være farlig for de sårbare grupper – mange, der har været ramt af sygdommen, slås med slemme senfølger, som har vist sig ikke at kende alder. Så tag nu dit ansvar alvorligt – helt alvorligt, siger Arne Gram.

Mens Gråbrødre Plads er udpeget som nyt hotspot, har politiet valgt at fjerne fokus fra Christiansminde Strand i Svendborg, der ikke længere er udpeget som hotspot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce