Annonce
Middelfart

Afløser er på plads: ADP har ansat kendt ansigt som ny direktør

Rune D. Rasmussen bliver ADPs nye administrerende direktør. Foto: ADP
Kommerciel direktør i ADP Rune D. Rasmussen bliver virksomhedens administrerende direktør.

Fredericia: Det er et velkendt ansigt, som onsdag er blevet ansat som administrerende direktør i havneselskabet ADP. Det er kommerciel direktør Rune D. Rasmussen, som nu skal fortsætte den strategiske udvikling af ADP's tre erhvervshavne og Taulov Dry Port. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Rune D. Rasmussen efterfølger Nils Skeby, som i slutningen af januar 2019 valgte at stoppe i ADP efter 3,5 år.

Bestyrelsen har siden februar været igennem en omfattende rekrutteringsproces, og det glæder bestyrelsesformand Erik Østergaard, at det er lykkedes at finde den helt rigtige kandidat.

- Jeg glæder mig over, at vi nu har fundet den helt rigtige kandidat til at lede og videreudvikle ADP A/S i den retning, som vi allerede har igangsat med en ambitiøs udviklingsstrategi. Rune har de sidste par år spillet en central rolle i den kommercielle og ledelsesmæssige udvikling af virksomheden, og han er derfor den helt rigtige profil til at fortsætte ledelsen og udviklingen af ADP, skriver Erik Østergaard i pressemeddelelsen.

Annonce

Tidligere ansat hos DB Schenker

ADP A/S, der ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har igennem de sidste fire år været igennem en transformation, hvor udviklingen af Taulov Dry Port og tiltrækningen af nye kunder og gods til havneterminalerne i samarbejde med operatørerne skal sikre virksomhedens konkurrencemæssige position i årene fremover.

I valget af Rune D. Rasmussen har bestyrelsen lagt vægt på hans baggrund inden for transport og logistik samt hans store viden om havnesektoren.

Rune D. Rasmussen kom til ADP for to år siden efter seks år i DB Schenker A/S, hvor han senest var beskæftiget med salg og forretningsudvikling.

- Jeg har igennem de sidste par år fået et særdeles godt indblik i havnesektoren og i de markedsmæssige udfordringer og muligheder, som ADP står overfor. Vores virksomhed har en helt unik position med både tre erhvervshavne og Taulov Dry Port. Det er med stor respekt og ydmyghed, at jeg som administrerende direktør nu sætter mig i spidsen for videreudviklingen af ADP sammen med det stærke hold af medarbejdere - og ikke mindst vores gode samarbejde med kunder og samarbejdspartnere, oplyser Rune D. Rasmussen.

Villads Kirkegaard-Jensen har siden 1. februar fungeret som konstitueret administrerende direktør og fortsætter nu sit arbejde som økonomidirektør i ADP.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce