Annonce
Erhverv

ADP fik et overskud på 66,6 millioner kroner: 'Meget tilfredsstillende'

Havneselskabet ADP kunne torsdag præsentere et millionoverskud for 2020. Arkivfoto: Mads Hansen
Tilfredshed i ledelsen af havneselskabet. Million-overskud blev skabt i et år med usikkerhed på grund af covid-19, men også et år med en rekordhøj omsætning for ADP, blandt andet på grund af vækst i nye forretningsområder.

Fredericia: Havneselskabet ADP fik i 2020 et overskud på 66,6 millioner kroner efter skat.

Det offentliggjorde selskabet på en generalforsamling torsdag.

Ledelsen kaldte ved generalforsamlingen resultatet for "meget tilfredsstillende". I 2019 var resultatet 74,7 millioner kroner, men det år havde ADP ekstraordinære indtægter på grund af salget af trafikhavnen til Middelfart Kommune.

Annonce

Formand: Historisk godt

I et 2020 præget af usikkerhed på grund af coronapandemien skabte ADP alligevel en rekordhøj omsætning på 131 millioner kroner. I 2019 var omsætningen 109,6 millioner kroner, oplyste ADP's bestyrelsesformand Erik Østergaard på generalforsamlingen.

- Bestyrelsen glæder sig over, at ADP leverer et historisk godt resultat med høj vækst i omsætning og et særdeles solidt resultat. ADP står stærkt i markedet, og der er stor ros til hele ADP-organisationen, som på trods af et usikkert corona-år, har opretholdt driften og har videreudviklet forretningen med eksisterende og nye kunder, siger Erik Østergaard i en pressemeddelelse fra ADP.

Annonce

Wrist ind i bestyrelsen

Blandt andet har der været stigende udlejningsaktiviteter i både Port House i Kanalbyen og Taulov Dry Port. Desuden var der "rigtig god vækst i kerneforreningen i ADP-selskabets to erhvervshavne i Nyborg og Fredericia", skriver ADP A/S i pressemeddelelsen.

Ved generalforsamlingen blev der budt velkommen til Fredericias borgmester Steen Wrist (S), som tiltrådte ved årsskiftet. Han har i den forbindelse overtaget posten som næstformand i det kommunalt ejede aktieselskab.

I meddelelsen fra ADP glæder borgmesteren sig også over resultatet. Blandt andet over Taulov Dry Port, for aktiviteterne her har givet ADP større udlejningsindtægter.

- Fredericia og Taulov er et stærkt knudepunkt for transport og logistik, og færdiggørelsen af de første store byggerier i Taulov Dry Port har tiltrukket mange nye virksomheder til området, hvilket har stor betydning for den lokale jobskabelse, bosætningen og væksten i Fredericia, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Annonce

Fald i samlet godsomsætning

2020 bød på fremgang i containerforretningen på Fredericia Havn, og også på roll on-roll off last var der fremgang. Til gengæld faldt mængden af råolie med cirka en million ton som følge af nedlukningen af Thyrafeltet i Nordsøen. På Nyborg Havn steg omsætningen med 12 procent efter øget aktivitet "inden for fast og flydende bulk", skriver ADP.

- Den samlede godsomsætning i 2020 blev for ADP havnene på 6,8 mio. ton mod 7,9 mio. ton i 2019, oplyser havneselskabet.

Det er ifølge ADP ikke uventet og hænger sammen med et fald i volumen inden for råolie.

Projektet i Taulov Dry Port blev også berørt. Her indgik ADP i begyndelsen af året et strategisk samarbejde med A.P. Møller Mærsk. Desuden har flere store virksomheder lejet sig ind i hallerne i Taulov, hvor der nu er 90.000 lager og logistikbygninger, som er næsten fuldt udlejet. Næste etape af byggeriet er på vej.

- Vi har meget høje ambitioner om at realisere vores transformation, og vi har i 2020 i samarbejde med vores joint-venture partner PFA igangsat udviklingen af de næste store lager- og logistikbyggerier i Taulov Dry Port, så vi kan imødekomme efterspørgslen, udtaler ADP's direktør Rune D. Rasmussen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Podcast

Genhør "Danmark fortæller": Pernille rådgiver tusindvis om privatøkonomi på Instagram

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Sport

Mens du sov: Danmark får ny medalje og Norge satte verdensrekord

Odense

Overfald på 13-årig blev filmet: Voldsvideo delt på sociale medier

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Fyn

Nu vender de sidste tilbage på arbejdspladsen: Ansatte har savnet kollegaerne men ikke vækkeuret

Annonce