Annonce
Nordfyn

Adgang til nye kunder: Gyldensteen sælger æblecider via Coop-system

Sammen med tilbuddet om at købe nordfynsk æblecider får brugerne af Coop Crowdfunding også en lille fortælling om Peter og Nynne Bernstorff, der er 13. generation på Gyldensteen Gods. En del af godsets produktion sælges gennem Gyldensteen Trading, som Peter Bernstorff er direktør for. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen​
Coop har stillet sin crowdfunding-side til rådighed for mindre fødevareproducenter. Gyldensteen Trading benytter muligheden til at få nye kunder, fordi størstedelen af de faste kunder er corona-lukkede.

Bogense: - Når de sædvanlige kunder tvinges til at holde lukket på grund af frygten for corona-smitte, er alle muligheder for at få nye kunder velkomne.

Derfor er direktør for Gyldensteen Trading Peter Bernstorff taknemmelig over, at dagligvaregiganten Coop netop har åbnet en ny mulighed for, at han kan komme i kontakt med nye kunder til godsets æblecider, der i normale tider hovedsageligt sælges til restauranter, event-steder og cateringvirksomheder. Kunder der af gode grunde ikke er interesseret i at købe nordfynsk æblecider lige for øjeblikket.

- Jeg regner med, at vores omsætning vil være 40-60 procent lavere i marts i forhold til sidste år. Og formentlig også i april og maj, siger Peter Bernstorff.

Den nye salgskanal er den digitale platform Coop Crowdfunding, som Coop har stillet gratis til rådighed for små, lokale fødevareproducenter, der er pressede af corona-krisen.

Coop Crowdfunding er normalt en mulighed for mindre producenter med en idé, som de mangler kapital til at få ført ud i livet. Det kan de få gennem crowdfunding-systemet, hvis tilstrækkelig mange synes, ideen er så godt, at de vil skyde penge ind mod at få et produkt eller en belønning, når ideen bliver til virkelighed.

Annonce

Sender varer hver uge

Men i denne uge er Coop Crowdfunding åbnet, så fødevareproducenter, der risikerer at brænde inde med deres produkter, kan oprette sig og tilbyde deres varer til de omkring 11.000 forbrugere, der er med i systemet.

- Hver uge lægger vi et projekt ind, og når det slutter fredag, får jeg en liste med navne og adresser, og så pakker jeg og sender varerne mandag morgen, fortæller Peter Bernstorff.

Den første uge består tilbuddet af fire forskellige sammensætninger af kasser med seks flasker æblecider.

Når Gyldensteen Trading kun har lagt cider til salg på Coop-siden og ikke æblemost, skyldes det dels, at cider-lageret bugner mest, og dels at der ikke kan betale sig at sende æblemost til 35 kroner pr. flaske rundt i landet.

Ud over den nye salgskanal sælges æblemost og cider fra Gydensteen Gods stadig i en række nordfynske dagligvarebutikker.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce