Annonce
Nyborg

Adgang forbudt: Badebroer lukket i badesæsonen

Nyborg Kommune opfordrer i kraftige vendinger til, at strandgæsterne ikke benytter badebroen ved Hesselhuset. Foto: Carsten Olsen
Et møde efter sommerferien skal afklare, hvorfor to kommunale badebroer til en samlet pris på 1,2 millioner kroner er mere eller mindre ubrugelige.

Nyborg: Det er næppe et skilt med "al færdsel forbudt", turister og andre badegæster forventer at blive mødt med på badebroerne i Nyborg.

Og da slet ikke på en kommunal badebro, der ellers skulle gøre strandlivet mere attraktivt.

Men det er ikke desto mindre den besked, gæsterne på stranden ved Hesselhuset i Nyborg får.

Her opfordres badende til ikke at benytte en kun to år gammel udvidet bro, der er konstrueret, så den burde være til gavn for både badende og kajakker.

Badebroen blev lukket første gang i begyndelsen af juli, efter at blæst og højvande tilsyneladende havde revet et brofag løs og forvist det til havets bund.

Nu er den lukket igen - angiveligt fordi, reparationerne efter en påsejling ikke har kunnet holde.

Og Nyborg Kommune ved ikke, hvornår - og om - broen bliver brugbar igen:

"På grund af sommerferieafvikling kan vi ikke sige, hvornår det er udbedret. Vi beklager meget, når nu sommervarmen endelig er over os", som det hedder i en besked til borgerne på Facebook.

Annonce

Bro er gået i land

Badebroen ved Hesselhuset er den ene af to kommunale badebroer, skatteborgerne har investeret i alt 1,2 millioner kroner i.

Den anden - på Fyns Badestrand ved Knudshoved - er for længst taget ud af brug, efter at vejr og vind har rykket rundt på kystlinjen, så langt det meste af broen nu står inde på land.

Formanden for Nyborg Kommunes Erhvervs- og Udviklingsudvalg, Peter Wagner Mollerup (V), er da heller ikke stolt ved situationen.

- Det er super ærgerligt. Og det er da klart, at når vi nu havde de bedste intentioner og også havde fundet pengene, klør vi os i nakken og undrer os over, hvad det er, der er gået galt, siger han.

Peter Wagner Mollerup vil så hurtigt, som sommerferien tillader det, indkalde konsulenterne, der har rådgivet om de to badebroer, entreprenøren og kommunens egne folk til en snak om, hvad det er, der kan være gået galt.

- Beboere i området har fortalt, at der af og til er større både, der lægger til ved badebroen ved Hesselhuset. Og det er den ikke konstrueret til at kunne klare. Men der kan jo også være andre ting, der er gået galt, og det skal vi have en alvorlig snak om, fastslår Peter Wagner Mollerup.

Han lader i øvrigt forstå, at han deler mange strandgæsters forventninger til badebroer i al almindelighed: At de kan modstå det skiftende danske sommervejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nyborg

Panserglas forhindrede indbrud

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];