Annonce
Odense

Active Living Festival vil have folk ud op opleve ny kæmpepark

Sådan kan en lille del af den nye kæmpepark ved SDU komme til at se ud. I baggrunden et udsigtstårn, i forgrunden en moderne amfiscene og igennem landskabet en sti målrettet familier og andre, der har mod på nogle af områdets pejlemærker. Grafik: Active Living, SDU
Active Living Festival vil vise, hvor langt arbejdet er med den nye kæmpepark ved universitetet. Ambitionerne er i verdensklasse, og store bededag kan man se, hvordan mere end 800 idéer fra blandt andet avisens læsere er blevet brugt i det praktiske arbejde. Det sker ved et gratis Café Stiften-arrangement.

Man kan tage sin hund med og prøve den nye agilitybane. Man kan spille petanque, kongespil eller skyde lerduer med laser. Man kan også lade børnene prøve Tarzantræning eller den musikalske cykelbane.

Men man kan også blive klogere, for der er indtil flere forskere, som står klar til at dele deres nyeste viden, når Active living Festival byder velkommen til 27 forskellige arrangementer store bededag på det 50 hektar store naturområde ved universitetet, hvor Odenses nye kæmpepark tager form.

For eksempel kommer folk fra OUH's såkaldte Innovationsenhed og viser eksempler på, hvordan ny sundhedsteknologi ændrer det at være patient. Ligesom forskere fra Mærsk Mc Kinney Møller Instituttet fortæller om, hvad droner kan bruges til i sundhedsvæsenet indenfor den nære fremtid.

Café Stiften er også en del af festivalen - denne gang er der gratis adgang for alle, som har lyst til at høre og se, hvordan professor Jens Troelsen og hans hold har arbejdet med de mere end 800 idéer, som er kommet ind. Hele idéen med projektet er netop, at forskere og borgere skal arbejde sammen for at få det mest optimale resultat.

- Her i foråret har vi fået lov til at bruge noget af den overskydende jord fra andre byggeprojekter herude, så vi kan skabe nogle rum i rummet herude i landskabet. Idéen med festivalen er, at folk kommer ud og opdager området, for så sker der noget, siger Jens Troelsen.

Annonce

Active Living Festival

Festivalen finder sted store bededag fredag den 17. maj fra klokken 10 til 14 på Campus Odense. Indkørsel ved Fioniavej fra Munkebjergvej.

Festivalen tilbyder 27 forskellige arrangementer i den periode, flere i telt, og der er gratis hveder til de første 300. Man kan se et mere detaljeret program på www.sdu.dk.

Café Stiften vil også være en del af arrangementet. Her vil professor Jens Troelsen fortælle, hvordan læsernes idéer er blevet brugt i arbejdet. Derefter vil by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) tage gæsterne med på en tur i landskabet til en snak om
områdets muligheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Boligminister vil ikke røre ved slagtilbud til dømte beboere i Odense-ghetto

Dødsfald For abonnenter

Nekrolog over speciallæge Ebbe Derneke: Livet igennem spillede Ebbe violin, og han startede sin musikalske karriere i Københavns Drengekor

Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Annonce