Annonce
Læserbrev

Absurd. Afslag på afslag knækker mennesker

Læserbrev: ”Ledighed kan knække selv det stærkeste strå”, udtalte socialdemokratiets ordfører Cæcilie Crawley i sin tale på byrådsmødet den 30. oktober i forbindelse med vedtagelse af årets budget.

Og hvor har hun ret. Jeg er vidne til det i min nærmeste kreds. Og når man så dagligt fodres med overskrifter i dagspressen om det rødglødende arbejdsmarked, der skriger efter arbejdskraft, føler de ledige sig endnu mere sat udenfor, og magtesløsheden breder sig.

Veluddannede mænd og kvinder i deres mest arbejdsduelige alder, der af forskellige årsager er blevet ledige, får afslag efter afslag, fordi de har de forkerte kompetencer, er overkvalificerede, eller hvad man nu bruger som forklaring på afslagene. Hvis man med overkvalificerede mener, man har stor faglig viden, kan man vel ikke få for meget af den?

Handler det i virkeligheden om, at man ønsker at spare lønkroner, få større afkast til aktionærerne? Her må man rose administrerende direktør i Jysk Fynske Medier, Jesper Rosener, for at indrømme det i Stiften den 21. oktober, hvor han beskriver, at et af redskaberne til at holde udgifterne i ro er at ansætte unge medarbejdere til lavere løn, når man pensionerer folk. Lidt flot sagt, for jeg er ikke sikker på, at de journalister og medarbejdere, man netop har fyret synes, de har nået pensionsalderen. Denne taktik er Jysk Fynske Medier ikke alene om, det foregår også i andre brancher for eksempel restaurationsbranchen.

Måske skal de bare være tålmodige til de passerer de 60 år? For som man kan læse i afsnit Fokus i Danmark den 21. oktober ”finder seniorer job i stor stil og behøver ikke frygte fyring”.

Det, jeg ikke fatter, er, at Odense Kommune ikke i større grad arbejder med at omskole alle de arbejdsivrige ledige, så de får de kvalifikationer, der efterspørges i det såkaldte rødglødende arbejdsmarked og undgår at krakelere af mangel på selvværd, som Cæcilie Crawley også frygtede.

At tjene sin løn, at føle man gør nytte, er velfærd for langt de fleste mennesker. Det må kunne gøres bedre i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce