Annonce
OB

Absalonsen i podcast: OB skal have en mening med at hente dyre spillere

Johan Absalonsen (tv.) og Jonas Borring, da de begge spillede i OB efter at være fostret i B1913. Dengang havde OB masser af tålmodighed med et talent som Jonas Borring, som Bruce Rioch brugte igen og igen, indtil han slog til og blev en profil. Foto: Scanpix/Ernst van Norde
I podcasten Abildtrup & Rasmussen på fyens.dk og faa.dk fastslår Johan Absalonsen, at der skal et højere OB-budget til at udfordre Superligaens top.

FODBOLD: OB kommer aldrig til at nå målene om at vende tilbage til dansk fodbolds absolutte top, hvis ikke der bindes nogle kroner i halen på en kommende strategi.

Det sagde den tidligere OB-spiller Johan Absalonsen i podcasten Abildtrup & Rasmussen, som man i øjeblikket kan lytte gratis til på fyens.dk og faa.dk.

- Efter FC Midtjylland og FC København er der fra nummer tre til og med nummer ni-ti stykker ingen større forskel. Her har man hold, hvor man ikke kan forvente at besejre de andre otte gange ud af ti. Det bunder i økonomi - ellers ville Midtjylland og FC København ikke ligge deroppe år efter år og lige nu er der nogle klubber, der har rykket hurtigere end OB, siger Johan Absalonsen.

Annonce

- Hvis jeg vidste, hvad der skulle til i OB, så tror jeg nok, at ledelsen i klubben også ved det. Der er generelt klubber som AGF, Brøndby og igen Midtjylland og FCK, som økonomisk er gået efter toppen de seneste par år og også AaB har gjort det i en periode, siger Flemløse-drengen, der er ved at færdiggøre sit jura-studium.

De unge skal være klar

- Det er ikke så simpelt bare at satse på en masse unge spillere. De skal være klar til det. Når man bruger egne talenter, skal de modnes ved langsomt at komme tættere og tættere på holdet, indtil de så er klar til at bære et ansvar. Da jeg var i OB for 11-12 år siden, blev der tilført penge til strategien, og de ville have været tjent ind, hvis klubben havde vundet DM. Men man kunne ikke blive ved med at bruge så mange penge på store profiler uden den afgørende gevinst, siger Johan Absalonsen, der spillede sammen med koryfæer som Eric Djemba-Djemba og Peter Utaka.

- Der skal være en strategi og en idé, når man henter dyre spillere, for de skal kunne tage vare på klubbens værdier og have et forhold til at hjælpe de unge spillere og klubben for de dyre penge, som de får. Jeg siger ikke, at dem jeg spillede sammen med dengang, ikke gjorde det, men det er vigtigt.


- Det er ikke så simpelt bare at satse på en masse unge spillere. De skal være klar til det.

Johan Absalonsen


- De nuværende spillere i OB har det svært. Det gik fint, da vi vandt sølv og bronze, for da levede vi op til forventningerne. OB har en historik og en række af legender, og det er vildt og stort. Den nuværende trup vil altid blive sammenlignet med dem, når det er så tungt som nu. Det er ikke sjovt igen at blive sammenlignet med "Miraklet i Madrid". Det er omvendt først de senere år, at man i Sønderjyske ikke har haft det godt med bare at blive nummer ti, siger Johan Absalonsen, der har spillet både i OB og i to omgange i Sønderjyske.

- Det er altid nemmere at være dem, der ikke har vundet så meget. Alt andet betragtes altid bare som bonus eller flødskum.

Annonce

Hælder til OB-sejr

Johan Absalonsen giver også sin vurdering af søndagens kamp mellem OB og Sønderjyske på Nature Energy Park.

- At Sønderjyske skulle være bedre rustet, fordi de kender nedrykningsspøgelset, giver jeg ikke meget for. Jeg studser over, at Lyngby er mest oven på af alle hold i kvalifikationsspillet, men skal stadig bestige et bjerg i de sidste otte kampe. De rider på en bølge. Sønderjyske og OB har den der tanke om, at de bare skal trække den i land og skal videre til næste sæson. Det er meget mentalt. De skal ikke være bekymret lige nu.

- Banen i Odense er blevet lidt bedre nu, men det bliver en slåskamp. Men tanke på de seneste indbyrdes møder, så har OB et lille overtag, selv om Sønderjyske fik uafgjort i Odense senest. Jeg hælder lidt til OB, men begge hold er i en forfatning, hvor de ikke ligner sig selv. Det kan sagtens blive 0-0 eller 1-1, som begge hold kan leve med, fastslår Johan Absalonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce