Annonce
Fyn

Abeskøn nyhed for Odense Zoo: - Vi er bygget til at holde åbent og fortælle om dyrene, siger direktøren

Aberne og alle de andre dyr i Odense Zoo kan se frem til snarligt besøg. Odense Zoo er en del af den første genåbning, der blev præsenteret onsdag. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Onsdag blev første del af genåbningen af Danmark meldt ud. Der var godt nyt for de udendørs kulturinstitutioner som Odense Zoo. Direktør Bjarne Klausen glæder sig til atter at få gæster i den zoologiske have.

Odense: Den forsigtige åbning af Danmark fra på mandag bragte godt nyt for Fyns største publikumsmagnet.

For snart kan dyrene i Odense Zoo igen vise sig frem for parkens gæster.

Det står klart onsdag, hvor regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre blev enige om planen for den første del af genåbningen.

Annonce

Udendørs kulturinstitutioner er blandt det, der må åbne. Det glæder Bjarne Klausen, der er administrerende direktør i Odense Zoo:

- Vi er rigtig glade. Vi vil gerne åbne, for det er det, vi er bygget til, og vi vil gerne fortælle historien om dyrene.

- Men vi afventer de restriktioner, der kommer fra regeringen i forhold til, hvordan vi skal håndtere alt det med negative coronatests. Så snart vi har dem, kan vi åbne relativt hurtigt, siger han.

Han slår fast, at parken ikke kan åbne, før det står klart, hvordan gæsterne skal dokumentere, at de har en negativ coronatest.

En sådan er nemlig en del af de krav til genåbningen, som blev præsenteret onsdag.

Kun med en negativ coronatest, der er højst 72 timer gammel, må man besøge udendørs kulturinstitutioner som for eksempel Odense Zoo.

Coronasikkert fællesskab

Bjarne Klausen kalder kravet om negative coronatests for både positivt og negativt.

- Negativt, fordi det kan forhindre folk i at komme. Man tager ikke bare impulsivt i zoo, det kræver mere planlægning, siger han og fortsætter:

- Positivt, fordi når man så først er her, så har alle andre også en negativ test. Så man er i et relativt coronasikkert fællesskab.

Han konstaterer, at alt vedrørende corona egentlig er negativt, men at restriktioner som disse er nogle, de er nødt til at leve med.

Når Odense Zoo kan genåbne, vil personalet sørge for, at gæsterne overholder alle retningslinjer, fastslår Bjarne Klausen. Arkivoto: Simon Trøjgaard Jepsen

Han opfordrer til, at folk - når parken byder gæster velkommen - sørger for at være opmærksomme på at holde afstand og overholde retningslinjerne.

For eksempel vil der være røde og grønne lamper, der viser, om der må være flere på legepladsen.

Desuden vil der ikke være fodringer eller andre præsentationer, der kan få folk til at stimle sammen.

Annonce

En tur med kosten

Før Odense Zoo bliver klar til at modtage dyreinteresserede gæster igen, skal havens personale en tur rundt med kosten og klargøre det hele.

- Vi har gang i en masse projekter. Vi skal have pudset vinduer og revet gangene. Der kan også være noget praktik omkring den covid-test. Det skal vi have til at fungere, fortæller han.

- Og vi har gravet halvdelen af forpladsen op, og vi har pillet en bro ned. Så vi har mange ting, der skal på plads først, fortsætter han og understreger, at de vil åbne så hurtigt som muligt.

Bjarne Klausen regner dog ikke med, at det allerede kan være mandag 1. marts, men forhåbentligt bliver det senere i uge ni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce