Annonce
Erhverv

Aarupfirma: Smart produktion slår kina-konkurrenter

Den fynske robot Kudo skal produceres på Fyn. En del af indmaden kommer fra Micro Technik i Aarup.

Ingeniører fra Micro Technic i Aarup er blandt de mange underleverandører til robotbranchen på Fyn - vi kan lave smartere produktion, som sagtens kan konkurrere med mulighederne i Asien, siger direktøren.

De har været en del af både udvikling og design af printpladerne til den fynske Kubo-robot, som allerede har vundet en stor international tech-konkurrence og snart skal lanceres både herhjemme og i udlandet.

Produktionen vil de dog også gerne stå for hos Micro Technic i Aarup, som i flere måneder har været med til at designe og udvikle på Kubo, så det rent produktionsmæssigt bliver en bedre forretning at få den lavet 100 procent på Fyn end hos alternativer i Hongkong eller Kina.

- Tager det meget tid bliver det også for dyrt, så vi kigger på designet og produktet med vestlige produktionsøjne, så produktionen bliver så smart, at det giver bedre mening at få dem lavet her, siger elektroingeniør Anders Qvistgaard Sørensen.

Folkene bag Kubo-robotten omtaler selv Anders og resten af det udviklingshold, som har været med i samarbejdet, som en del af holdet. Og det er netop grundtanken, når det giver bedst mening at inddrage den lokale fynske underleverandør frem for en kinesisk konkurrent, siger direktør Frank Max Laursen.

- Vi lavede en løsning, som gør det muligt at optimere produktionen, så den kan laves i Danmark. Derfor er det endt med en printpladeløsning, som er 100 procent automatiseret, siger ingeniøren.

Annonce

Robotterne spirer

Micro Technic var faktisk også med til at lave en af de helt tidlige prototyper af den i dag så kendte Universal Robots-arm. Nu kommer Kubo måske i produktion og i det hele tager vil direktøren gerne have flere fynske robotter i stalden.

- Det spirer i robotbranchen, det mærker vi også. Flere skulle gøre som Kubo, for virksomheder som vores kan bidrage med input, som sparer nystartede virksomheder for at bruge tid og penge på løsninger, som i sidste ende slet ikke kan produceres til den pris, de forventer, siger Frank Max Laursen.

- Målet er at holde så meget af produktionen i Danmark som muligt og vi oplever også, at virksomhederne trækker produktionen tilbage, netop fordi de kan se, at det er konkurrencedygtigt med priserne i Asien, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce