Annonce
Assens

Aarup vil have et intercity-stop

Transportminister kom, så og smilte, men ville ikke sige, om Aarup får et intercity-stop

Aarup: - Det er en utrolig flot station.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) hev de positive gloser frem fra inderlommen af Gant-jakken, da han i går formiddag besøgte Aarup Station for at se nærmere på en ny, mulig intercity-station i fremtiden i Aarup.

- Ja, kvaliteten er i orden, replicerede borgmester Finn Brunse (S), som var han uddannet salgsassistent i Bilka, mens solen stod ned på banelegemet og blændede ministerens udsyn en anelse.

Men sammen med MF’erne Poul Andersen (S) og Lars Christian Lilleholt (V), samt formand for Miljø- og teknikudvalget i Assens Kommune, Lars Kristian Pedersen (V), håber firkløveret på, at transportministeren, selv bag et sol-slør, kan se det fornuftige i, at også Aarup - som Langeskov ude i øst - kan få dens intercity-stop.

- Jeg er sikker på, at det ville være en stor fordel, både for DSB og for Assens Kommune med et stop i Aarup. Mange flere ville begynde at tage toget og lade bilen stå, hvis der var et antal intercity-tog, som stoppede her, fortalte Finn Brunse.

Han forestiller sig et par stop om dagen - nøjagtig som i Langeskov.

- Jeg kunne forestille mig ét til to stop om morgenen, ét til to om dagen og ét til to om aftenen, tilføjede Assens Kommunes borgmester.

Hans Christian Schmidt - landmandssøn fra Nustrup ved Vojens - ville selvfølgelig ikke love for meget.

Men han ville love, at der blev set seriøst på sagen.

- Det ligger jo lige i midten af det hele (Odense og Middelfart, red.), sagde ministeren og pegede på et afbleget togkort på perronen.

- Det er i orden, krammet her. Nu tager vi det med hjem og kigger på det de næste 14 dage. Jeg kan ikke love noget, sagde ministeren således afbalanceret med diplomatisk jysk besindighed og slog munden ud i et ligeså afbalanceret smil, der så ud til at kunne gå begge veje - mod et ”ud og se” eller et desværre.

Transportminister Hans Christian Schmidt var i Aarup i går for at se nærmere på en muligt IC-stop i byen. Han smilte, men ville ikke love for meget. Til venstre ses Lars Kristian Pedersen fra kommunen smile med.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce