Annonce
Assens

Aarup Rotary Klub indsamler Lego-klodser til børnehjemsbørn i Ukraine

Aarup: Borgere med Lego-klodser i overskud kan aflevere dem til Aarup Rotary Klub. Klubben har nemlig igangsat et projekt, der skal indsamle klodser til børn med handicap på børnehjem i Ukraine.

Det skriver Svane Tekst i en pressemeddelelse.

Klubben havde for nylig besøg af Søren Thomsen fra Røde Kors. Han blev sidste år udvalgt ud af en pulje på 32.000 frivillige til at komme til Hviderusland med en Røde Kors-delegation.

"Søren Thomsen fortalte blandt andet om børnehjem for handicappede og viste fotos med børn, der som det eneste legetøj havde legoklodser. En lastbil fuld af klodser sponsoreret af Lego blev fordelt til hele Hviderusland, så der blev ikke mange klodser til hvert børnehjem", oplyser rotaryklubben.

Der bliver lavet indsamlingssteder på biblioteket, i Totalbanken, hos tandlæge Kurtmann, hos Markussen Sport, i Røde Kors-butikken, på apoteket, i Hair Cut og i Shape Intercoiffure. En lokal rotaryklub fordeler klodserne i Ukraine.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce