Annonce
Albaniserien

Aarup BK taber til Kerteminde BK i målrig kamp

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Aarup BK gik fra banen uden point i lørdagens kamp mod Kerteminde BK.

Fynsserien, mænd, Aarup BK-Kerteminde BK 1-4 (1-2).

Hjemmekampen mod Kerteminde BK resulterede i nul point for Aarup BK. Lørdagens kamp endte 1-4. Nederlaget var det femte i træk og det femte i sæsonen for Aarup BK i Fynsserien, mænd.

Aarup BKs mål blev scoret af Mikkel Nissen (38). Efter hjemmekampen ligger Aarup BK nummer 11 med syv point og en samlet målscore på 18-36 efter otte spillede kampe ud af 28. Kerteminde BK ligger nummer fire med 12 point og en samlet målscore på 18-17.

Aarup BKs næste kamp spilles lørdag den 28. september kl. 15:00 på hjemmebane mod bundholdet Flemløse/Hårby, der ligger sidst i rækken med fem point. Kerteminde BK skal på banen torsdag den 19. september kl. 17:45. Det sker på hjemmebane mod B 1913, der ligger nummer to i rækken med 13 point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce