Annonce
Albaniserien

Aarup BK løber ind i det tredje nederlag i træk

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Hjemmekampen mod Marstal IF gav Aarup BK nul point.

Fynsserien, mænd, Aarup BK-Marstal IF 3-8 (3-5).

Søndag tabte Aarup BK 3-8 til Marstal IF på hjemmebane. Nederlaget var det tredje i træk og det tredje i sæsonen for Aarup BK i Fynsserien, mænd.

Aarup BKs mål blev scoret af Rasmus West Hansen (3 og 28) og Jack Nielsen (45. str.). Efter hjemmekampen ligger Aarup BK nummer seks med syv point og en samlet målscore på 15-29 efter seks spillede kampe ud af 28. Marstal IF ligger nummer et med 12 point og en samlet målscore på 17-15.

Aarup BKs træner har følgende kommentar: - Det lyder åndssvagt, men vi spiller udmærket. Men de er skarpe, og de scorer bare på deres chancer. Vi laver nogle jammerlige fejl nede bagved, som de bare straffer, fortæller Aarup-assistenten Lars Berg

Aarup BKs næste kamp spilles onsdag den 11. september kl. 18:00 på udebane mod SSV Højfyn, der ligger nummer 14 i rækken med tre point. Marstal IF skal på banen søndag den 15. september kl. 14:00. Det sker på udebane mod B 1909, der ligger nummer syv i rækken med seks point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce