Annonce
Sport

Aalborg Håndbold imponerer og slår Flensburg-Handewitt

René Schütze/Ritzau Scanpix
Det tyske storhold Flensburg-Handewitt blev sendt hjem med et nederlag, da Aalborg Håndbold søndag vandt i CL.

De forsvarende danske mestre fra Aalborg Håndbold tog søndag en stor skalp.

Her var Flensburg-Handewitt på besøg i Champions League-gruppespillet, og det tyske storhold blev sendt hjem til Nordtyskland med et nederlag på 28-31 i bagagen.

Det er Lasse Svan, Simon Hald, Anders Zachariassen og resten af Flensburg-Handewitt-mandskabets første nederlag i turneringen.

Aalborg hopper med sejren op på tredjepladsen i gruppe A med otte point - samme antal som Barcelona og Paris Saint-Germain på første- og andenpladsen.

Det var ellers de tyske gæster, der fra start tog teten i Gigantium.

Flensburg-Handewitt kom foran 7-3, og aalborgenserne virkede til lige at skulle finde rytmen. Den indfandt sig langsomt, og efter en god periode var der lighed på måltavlen ved 9-9.

Flensburg-Handewitt kom efter en timeout i gang igen, så der ved pausen stod 16-14.

Kort inden de første 30 minutter løb ud, blev der stille i hallen i Aalborg, da Flensburg-Handewitts danske stregspiller Simon Hald, der spillede for det nordjyske hold fra 2013 til 2018, måtte udgå, med hvad der lignede en knæskade.

Det udløste en bekymret mine hos den danske landstræner Nikolaj Jacobsen, der havde indfundet sig på tribunen. Hald er nemlig udtaget til den kommende uges Golden League-kampe.

Hald kom ud fra pausen og varmede op til anden halvleg, som han dog endte med at se fra udskiftningsbænken.

De lovende takter fra Aalborg i første halvleg fortsatte i anden, og efter syv minutter blev der igen udlignet, da Henrik Møllgaard gjorde det til 20-20.

Lidt efter kom det nordjyske hold også foran for første gang i kampen, da Janus Smarason gjorde det til 21-20.

Så kom der for alvor gang i Gigantium.

Aalborg red på en bølge, og lidt efter stod der 27-23. Et mere aggressivt forsvar gjorde livet svært for tyskerne, mens hjemmeholdet var effektivt i den anden ende.

Men Flensburg-Handewitt skruede bissen på igen. Benjamin Buric i målet var pludselig umulig at passere for det danske hold, og så åd tyskerne langsomt Aalborgs forspring.

Med fem minutter tilbage stod der 28-28, og konturerne af et nordjysk kollaps begyndte at tegne sig.

Men Aalborg hankede op i sig selv, og med to et halvt minut tilbage gjorde Janus Smarason det til 30-28. Med 30 sekunder tilbage blev det 31-28, og så var sejren en realitet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce