Annonce
Odense

Aafart og opera arrangerer fællessang på åen

Odense Aafart håber på god trafik af både turbåde og vandcykler, når der fire tirsdage i august kommer fællessang på åen. Foto: Odense Aafart
Odense Aafart og Den Fynske Opera i nyt samarbejde: Fire tirsdage i august kan man både og sejle op ad åen og synge fællessang.
Annonce

Hvis der er én ting, vi har lært af corona-krisen, må det være, at fællessang er populært. Nu er Odense Aafart og Den Fynske Opera klar med et nyt samarbejde, som i den grad indbyder til at synge sammen.

Og som endda også inddrager en have, der hører til en kontroversiel ejendom på Langelinie.

Samarbejdet søsættes tirsdag d. 4. august og fortsætter de følgende tre august-tirsdage. Konceptet er, at man enten tager med en af åfartens turbåde eller lejer en vandcykel. Fra Munke Mose går turen ad åen til et sted nær Kastanievej-broen, hvor der i haven til en Langelinie-villa står kunstnere fra Den Fynske Opera.

Sådan synger man med

Fællessangen på åen kommer til at foregå på fire tirsdage, 4., 11., 18., og 25. august.

Vil man opleve det fra en af åfartens to turbåde, koster det 115 kr. for en billet.

Man kan også leje en vandcykel med plads til max. fire personer. Den koster 460 kr.

I begge tilfælde er der afgang fra Munke Mose kl. 19, og billetter kan købes fra Odense Aafarts hjemmeside.

Selve fællessangen begynder kl. 19.30 og varer cirka en time. Følgende sangere deltager:

Den 4. og 25. august: John Wrensted Olsen, Emma Oemann og Katinka Fogh Vindelev.

Den 11. og 18. august: Mathias Hedegaard, Julie MeeRa Albertsen og Anna Caroline Olesen.

Fast pianist: Anne Mette Stæhr.

Turbådene og vandcyklerne skal så placere sig i åen nedenfor haven, hvor kunstnerne vil synge for.

Og selv om det er opera-sangere, som vil stå i haven, vil hovedvægten være lagt på populære danske sange, som alle kan synge med på. Der kommer dog en enkelt overraskelse eller to fra sangerne, lover arrangørerne.

Annonce

Omstridt villa

Odense Aafarts direktør, Eva Egebjerg Pasgaard, glæder sig til det nye samarbejde:

- Det bliver en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange som de kender, og som har en betydning for os alle. Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt, siger hun.

Den Fynske Opera har rekrutteret sangerne, som er en blanding af erfarne navne og helt nyuddannede sangere fra Syddansk Musikkonservatorium. Operaens kunstneriske leder, Ida Fogh Kiberg, ser frem til aftnerne i august:

- Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen. Jeg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange - og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften, lover hun.


Det bliver en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to.

Eva Egebjerg Pasgaard, direktør for Odense Aafart


Der vil være tre sangere hver aften akkompagneret af en pianist, og sangen begynder klokken 19.30. Så man skal forinden have sikret sig plads på en af de to turbåde, der begge har plads til 50 passagerer, eller leje en af Åfartens 21 vandcykler.

Landkrabber og gratister har også mulighed for både at kigge og synge med fra Åstien på den modsatte bred eller fra Kastanievej-broen. Haven, som sangerne optræder i, hører til en nybygget villa på Langelinie, som først på året var genstand for en større arkitektonisk og politisk debat, idet dens ret modernistiske stil ifølge en del kritikere ikke lige passer ind i kvarteret som sådan.

Men mon ikke den debat vil være glemt, når sangen toner ud under træer og over vand?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce