Annonce
Sport

AaB tager fjerdepladsen efter smal udesejr over OB

AaB vandt ude over OB i et opgør med en spøjs dommerkendelse. Kasper Pedersen blev matchvinder.

Det var gæsterne fra AaB, der fredag aften kunne hæve armene i jubel.

Det skete i Odense, efter at nordjyderne slog OB 2-1 i opgøret i Superligaen, og dermed vandt AaB sin anden sejr i træk på fremmed græs.

Opgøret var en lige affære med mange chancer til begge hold.

Nicklas Helenius bragte OB foran 1-0 på et straffespark i sidste minut af første halvleg, men så fik gæsterne vendt opgøret på hovedet.

Først fik Kasper Kusk udlignet for AaB kort inde i anden halvleg, og med ti minutter igen blev Kasper Pedersen så matchvinder med et mål på et hovedstød.

Kampen vil også blive husket for en spøjs situation i første halvleg, da dommer Michael Johansen underkendte en scoring fra AaB's Tom van Weert på et straffespark.

Sejren betød, at AaB overtog fjerdepladsen fra OB. AaB har 28 point, mens OB har et point færre.

Kampen blev indledt med en noget mærkværdig situation, da AaB efter ti minutter fik tilkendt et straffespark.

Det scorede den hollandske angriber Tom van Weert på, men efterfølgende dømte dommer Michael Johansen frispark til OB i stedet for mål til stor forvirring.

I første halvlegs sidste minut var det så OB's tur til at få straffespark.

Den mulighed omsatte hjemmeholdets topscorer Nicklas Helenius sikkert til en pauseføring på 1-0.

Efter 57 minutter fik gæsterne så udlignet, da kantspiller Kasper Kusk med en følt inderside sendte bolden i det lange hjørne uden chance for OB-keeper Sten Grytebust.

Ti minutter før tid kunne gæsterne så juble, da forsvarsspiller Kasper Pedersen efter et hjørnespark headede bolden i nettet til 2-1-føring til gæsterne.

OB pressede hårdt til det sidste, men fynboerne lykkedes ikke med at udligne, og dermed har OB fortsat 27 point.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce