Annonce
Sport

AaB-profil roser hårdt arbejde efter brudt stime

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AaB's Lucas Andersen roser sine holdkammerater for det hårde arbejde efter sejren over Randers mandag.

AaB vandt mandag 2-0 ude over Randers, og dermed brød aalborgenserne den negative stime på fire kampe uden sejr.

Der er fortsat stor spænding i Superligaens nedrykningspulje 2 om første- og andenpladsen, da Randers i øjeblikket har 44 point, mens AaB med sejren mandag har 41 point.

AaB's ene målscorer i kampen Lucas Andersen er ikke i tvivl om, hvorfor holdet fik brudt den negative stime mandag mod Randers.

- Når det starter med hårdt arbejde, så lykkes tingene også oftest, og det er begyndt at gå op for folk - mig selv inklusiv.

- Og med hårdt arbejde kommer spillet med bolden også, ligesom det gjorde i den her sejr over Randers.

- Vi var villige til at gå ind i duellerne, og vi matchede dem ret godt. Jeg føler egentlig, at vi havde fint styr på dem, siger Lucas Andersen.

AaB var kampen igennem i kontrol og havde flere gode chancer for at lave mere end to mål.

- På bolden viste vi til tider en rigtig god omgang fodbold, og før pausen skulle vi vel egentlig have været foran med mere end et mål, siger Lucas Andersen.

Hvis AaB skal nå førstepladsen i puljen, kræver det en sejr hjemme over Hobro i næste runde, som også er sidste runde i nedrykningsspillet. Samtidig kræver det også, at Randers taber ude til Vendsyssel.

Selv om flere ting skal gå op i en højere enhed for AaB, så tror Lucas Andersen fortsat på førstepladsen.

- Vi stræber altid efter førstepladsen uanset hvad. Hvis vi kan bygge videre på mentaliteten fra de seneste to kampe og det spil, vi viste i dag, så går det kun én vej, og det er opad, siger AaB-profilen.

Randers-træner Thomas Thomasberg mener ikke, at hans hold gjorde nok for at skabe chancer i kampen.

- Vi investerede for lidt til overhovedet at få bolden ind i feltet, siger Thomasberg.

Samtidig ærgrer han sig over AaB's tidlige mål efter to minutter.

- Vi kunne godt have gjort mere for at stoppe det, men det kom vi til at løbe efter hele kampen, slutter træneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce