Annonce
Sport

AaB har brug for større økonomisk råderum: Rettidig omhu

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Fodboldklubben AaB har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling for at få tilladelse til kapitaludvidelse.

Det er rettidig omhu, når superligaklubben AaB indkalder til ekstraordinær generalforsamling for at få bemyndigelse til kapitaludvidelse.

Det siger bestyrelsesformand i klubben Torben Fristrup til AaB's hjemmeside.

- Flere af vores konkurrenter opruster, og vores ambition er fremdeles at være en fast del af top-6 i 3F Superligaen, hvorfor vi har brug for et større økonomisk råderum.

- En bemyndigelse til kapitaludvidelse kan først og fremmest betragtes som rettidig omhu, siger Torben Fristrup.

- Dernæst er vores vision uforandret at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen, og den del kræver i dag mere og mere kapital.

AaB anmoder om, at bemyndigelsen gælder for fem år.

Ifølge Tipsbladet har AaB i en dagsorden til mødet skrevet, at hvis forslaget bliver vedtaget, får bestyrelsen bemyndigelse til at øge kapitalen med 20 millioner kroner frem til december 2024.

Den ekstraordinære generalforsamling afholdes 10. december.

AaB ligger i øjeblikket på syvendepladsen i superligaen med 23 point efter 16 kampe. Holdet har et point op til Randers FC på sjettepladsen og 18 point op til topholdet, FC Midtjylland.

Tidligere på måneden fik Brøndby IF af sin bestyrelse grønt lys til at gennemføre en aktieemission på den anden side af nytår.

Emissionen kan i alt indbringe klubben lidt over 156 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Læs nyheden på AaB''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce