Annonce
Biler

A4 strammer sig op

Den faceliftede Audi A4 får en bredere og lavere front. Full LED forlygter er standard, og de kan opgraderes til LED matrix-lygter. Foto: Audi
Audi A4 får et facelift med nye full LED-forlygter, nyt infotainment-system og skærme med skarpere folder, der har hints til ur-Quattro’en.

Her er mange mindre ændringer, men de er til gengæld effektfulde. Sådan kan et omfattende midtvejsfacelift på firmaklasse-modellen Audi A4 beskrives. A4, der i sin nuværende generation, har rødder tilbage til 2015, var da også begyndt at se noget slap ud i betrækket. Men det er nu strammet op.

Kuren omfatter på de ydre linjer en ny, fladere og mere markant singleframe kølergrill samt nye smalle full LED-forlygter, der er standard. Men her er også kommet markante pressefolder på for- og bagskærme, der har klare tråde til de oprindelige ur-Quattro-modeller, og som er blevet chefdesigner Marc Lichtes signatur-aftryk.

Annonce
Modellen har fået skarpere knæk på for- og bagskærme. De skal som på flere andre Audi-modeller give et hint til ur-Quattro’en. Foto: Audi

Tilpasser sig lyskryds

Inden døre fornyer Audi MMI-infotainment-systemet, der som standard har en ny skærm på 10,1 tommer. Her skal du ikke længere rulle med et dreje-trykknap system i midterkonsollen for at styre menuerne. Du kan nu trykke direkte på skærmen, der også er rykket tættere på føreren og vinklet mere mod denne.

MMI-søgningen kommer ligesom hos Google med tekstforslag, mens den nye stemmestyring også kender dine formuleringer fra hverdagen. Her kan opgraderes til MMI Plus med flere digitale funktioner og det helt store virtuelle cockpit med display på 12,3 tommer. Med systemet kan man også låse bilen op og starte motoren med en ny tilknyttet Android app.

Navigationsanlægget kan nu tilknyttes en række nye online-tjenester, så man f.eks. i visse europæiske storbyer kan tilpasse hastigheden til byens grønne lys eller få informationer om ledige parkeringspladser.

Den adaptive fartpilot og kø-assistenten bliver også mere intelligent. Det betyder, at den i højere grad selv kan accelerere eller skrue ned for hastigheden alt efter forholdene. Her drages også vejskilte og data fra navigationsanlægget med ind.

S4 diesel med 347 hk

Grundmotorerne bliver en benzinmotor på 150 hk og en dieselmotor på 190 hk. Topmodellen er S4 TDI med V6 dieselmotor på 347 hk. Den har et moment på 700 Nm. Den voldsomme kraftudladning hentes ved hjælp af en elektrisk kompressor, som er drevet af et 48 volts system. Det betyder, at S4 i limousine-udgaven klarer 0-100 på pæne 4,8 sek. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Audi fortsætter med at producere S4 med 3,0 TFSI-benzinmotoren, der yder 354 hk og har et moment på 500 Nm. Den sælges dog kun på markeder uden for Europa. S4-modellen har helt naturligt Quattro-firehjulstræk og ottetrins S-Tronic automatgear.

Den let hævede A4 Allroad Quattro er også gjort mere frisk i fremtoningen. Det er en model, som er blevet mere aktuel i takt med, at flere går i højden. Den har en frihøjde, som er 35 cm højere end de andre modeller, byder på friluftsstyling og kan fås med adaptive støddæmpere. De nye A4-modeller lanceres herhjemme til efteråret. Priserne kendes endnu ikke.

MMI-systemet er opgraderet med et nyt styresystem, hvor drejehjulet erstattes af en skærm med berøringstaster. Foto: Audi
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce