Annonce
forside

A beautiful day: U2-coverbandet Die Herren vender tilbage til Ærø

Den 17. maj 2019 kan du endnu engang opleve U2 coverbandet Die Herren på Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Arkivfoto.

Det er ikke mere end fire måneder siden, at U2-coverbandet Die Herren gæstede Ærø for første gang, og nu er de klar på mere. Forårets koncert var en "kæmpesucces" for både band og publikum, og det kan man mærke på billetsalget.

Ærøskøbing: Ærøboerne kan se frem til en "beautiful day", når Die Herren gæster øen den 17. maj næste år. For andet år i træk gæster U2-efterligningsorkestret Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Bandet spillede koncert på øen i maj i år, og da det var en kæmpesucces for både bandet og publikum, har de besluttet at vende tilbage, fortæller arrangør Stefan Faigh Graage fra Ærøskøbing Idrætsklub (ÆIK):

- Vi aftalte lidt på forhånd, at de selv kunne bestemme, om de ønskede at komme igen. Det sidste, de så sagde på scenen, var: "Skal vi ikke se, om vi ikke kan komme næste år igen?"

Og sådan blev det. Koncerten er arrangeret af ÆIK og næstformand Stefan Faigh Graage har selv kæmpet for at få coverbandet til øen.

- De er jo brandhamrende dygtige og har ikke lavet andet i 26 år, fortæller han.

Annonce

Fart på billetsalget

Da beskeden om koncerten blev offentliggjort den 6. september, blev arrangørerne kimet ned af ærøboer, der ville købe billetter - før de overhovedet var sat til salg.

- Jeg havde ikke min vildeste fantasi forestillet mig, at der ville være så meget panik. Jeg blev ringet op og fik af vide, at nu blev vi nødt til at åbne op for billetsalget, fortæller en forbavset Stefan Faigh Graage.

- Vi blev simpelthen nødt til at åbne op for salget, tilføjer han og fortæller, at der siden sidste uge er solgt 120 ud af de i alt 200 billetter.

Der er mange, der vil skråle med på Bonos populære tekster, men Stefan Faigh Graage mener nu også, at ÆIK kan høste en stor del af af æren for det flotte billetsalg:

- Den koncert, vi fik banket af sted sidste år, var en god oplevelse, der var god akustik, og det var en rigtig god aften. Så jeg tror, at folk rigtig gerne vil høre dem igen, selvom det kun er et år siden.

Trods de tyske gloser er Die Herren et dansk band og har siden 1991 levet af at fortolke U2-sange til det danske publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce