Annonce
forside

A beautiful day: U2-coverbandet Die Herren vender tilbage til Ærø

Den 17. maj 2019 kan du endnu engang opleve U2 coverbandet Die Herren på Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Arkivfoto.

Det er ikke mere end fire måneder siden, at U2-coverbandet Die Herren gæstede Ærø for første gang, og nu er de klar på mere. Forårets koncert var en "kæmpesucces" for både band og publikum, og det kan man mærke på billetsalget.

Ærøskøbing: Ærøboerne kan se frem til en "beautiful day", når Die Herren gæster øen den 17. maj næste år. For andet år i træk gæster U2-efterligningsorkestret Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Bandet spillede koncert på øen i maj i år, og da det var en kæmpesucces for både bandet og publikum, har de besluttet at vende tilbage, fortæller arrangør Stefan Faigh Graage fra Ærøskøbing Idrætsklub (ÆIK):

- Vi aftalte lidt på forhånd, at de selv kunne bestemme, om de ønskede at komme igen. Det sidste, de så sagde på scenen, var: "Skal vi ikke se, om vi ikke kan komme næste år igen?"

Og sådan blev det. Koncerten er arrangeret af ÆIK og næstformand Stefan Faigh Graage har selv kæmpet for at få coverbandet til øen.

- De er jo brandhamrende dygtige og har ikke lavet andet i 26 år, fortæller han.

Annonce

Fart på billetsalget

Da beskeden om koncerten blev offentliggjort den 6. september, blev arrangørerne kimet ned af ærøboer, der ville købe billetter - før de overhovedet var sat til salg.

- Jeg havde ikke min vildeste fantasi forestillet mig, at der ville være så meget panik. Jeg blev ringet op og fik af vide, at nu blev vi nødt til at åbne op for billetsalget, fortæller en forbavset Stefan Faigh Graage.

- Vi blev simpelthen nødt til at åbne op for salget, tilføjer han og fortæller, at der siden sidste uge er solgt 120 ud af de i alt 200 billetter.

Der er mange, der vil skråle med på Bonos populære tekster, men Stefan Faigh Graage mener nu også, at ÆIK kan høste en stor del af af æren for det flotte billetsalg:

- Den koncert, vi fik banket af sted sidste år, var en god oplevelse, der var god akustik, og det var en rigtig god aften. Så jeg tror, at folk rigtig gerne vil høre dem igen, selvom det kun er et år siden.

Trods de tyske gloser er Die Herren et dansk band og har siden 1991 levet af at fortolke U2-sange til det danske publikum.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Sport

Midtbaneprofil forlænger i Middelfart

Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce