Annonce
forside

A beautiful day: U2-coverbandet Die Herren vender tilbage til Ærø

Den 17. maj 2019 kan du endnu engang opleve U2 coverbandet Die Herren på Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Arkivfoto.

Det er ikke mere end fire måneder siden, at U2-coverbandet Die Herren gæstede Ærø for første gang, og nu er de klar på mere. Forårets koncert var en "kæmpesucces" for både band og publikum, og det kan man mærke på billetsalget.

Ærøskøbing: Ærøboerne kan se frem til en "beautiful day", når Die Herren gæster øen den 17. maj næste år. For andet år i træk gæster U2-efterligningsorkestret Det Gamle Værft i Ærøskøbing. Bandet spillede koncert på øen i maj i år, og da det var en kæmpesucces for både bandet og publikum, har de besluttet at vende tilbage, fortæller arrangør Stefan Faigh Graage fra Ærøskøbing Idrætsklub (ÆIK):

- Vi aftalte lidt på forhånd, at de selv kunne bestemme, om de ønskede at komme igen. Det sidste, de så sagde på scenen, var: "Skal vi ikke se, om vi ikke kan komme næste år igen?"

Og sådan blev det. Koncerten er arrangeret af ÆIK og næstformand Stefan Faigh Graage har selv kæmpet for at få coverbandet til øen.

- De er jo brandhamrende dygtige og har ikke lavet andet i 26 år, fortæller han.

Annonce

Fart på billetsalget

Da beskeden om koncerten blev offentliggjort den 6. september, blev arrangørerne kimet ned af ærøboer, der ville købe billetter - før de overhovedet var sat til salg.

- Jeg havde ikke min vildeste fantasi forestillet mig, at der ville være så meget panik. Jeg blev ringet op og fik af vide, at nu blev vi nødt til at åbne op for billetsalget, fortæller en forbavset Stefan Faigh Graage.

- Vi blev simpelthen nødt til at åbne op for salget, tilføjer han og fortæller, at der siden sidste uge er solgt 120 ud af de i alt 200 billetter.

Der er mange, der vil skråle med på Bonos populære tekster, men Stefan Faigh Graage mener nu også, at ÆIK kan høste en stor del af af æren for det flotte billetsalg:

- Den koncert, vi fik banket af sted sidste år, var en god oplevelse, der var god akustik, og det var en rigtig god aften. Så jeg tror, at folk rigtig gerne vil høre dem igen, selvom det kun er et år siden.

Trods de tyske gloser er Die Herren et dansk band og har siden 1991 levet af at fortolke U2-sange til det danske publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce