Annonce
Rejser

9000 kvadratmeter fulde af eventyr: H.C. Andersens Hus er klar til at åbne

H.C. Andersens Hus ligger centralt i Odense. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning
30. juni slår Odense dørene op til det nye H.C. Andersens Hus, der byder på hele 9000 kvadratmeter dedikeret den verdensberømte odenseanske digter. Museet er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma og benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at vække digterens eventyr til live.

Når juni går på hæld, åbner det nye, storstilede H.C. Andersens Hus i Odense. Museet har været mange år undervejs og har gentænkt hele formidlingen af den verdensberømte digters univers. Museet benytter sig af de allernyeste teknologier til at vække eventyrene til live.

H.C. Andersens Hus er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og hans tegnestue, der blandt andet står bag det nye olympiske stadion i Tokyo.

Arkitekten har fundet inspiration i eventyret ”Fyrtøjet”, hvor træet i eventyrfortællingen afslører en underjordisk verden, der åbner nye perspektiver for soldaten, som er eventyrets hovedperson. Det samme vil museet gøre for sine besøgende.

Annonce

Og ligesom i eventyret ”Fyrtøjet” ligger to tredjedele af museets 5600 indendørs kvadratmeter under jorden. Det underjordiske museum munder ud i et børneunivers, og museumsbygningen fletter sig sammen med en udendørs labyrintisk have. I alt råder museet over 9000 kvadratmeter.

”H.C. Andersens kunstneriske univers er fantastisk, fordi det vender op og ned på forestillingerne om den verden, du troede, du kendte, men uden at sætte noget andet i stedet. Hans eventyr peger ikke mod en ny entydig sandhed, men ud i det åbne - mod verdens forunderlighed og mangfoldighed. I H.C. Andersens Hus fastholder vi flertydigheden ved at bruge Andersens egne kunstneriske strategier som afsæt for både formgivningen af have, hus og udstilling, og som afsæt for de mange kunstneriske bidrag, der bliver en del af museet,” udtaler Henrik Lübker, der er creative director i H.C. Andersens Hus, i en pressemeddelelse.

Starter blidt ud

Museet slår dørene op for de første gæster 30. juni og får det, der bliver betegnet som en blød åbning. Der bliver altså ikke tale om den fulde museumsoplevelse, men snarere en slags forpremiere.

Museet benytter sig af nogle af de allernyeste teknologier til at levendegøre eventyruniverserne. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

”Covid-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner. Dertil kommer, at der i forbindelse med et byggeri og et udstillingsdesign af denne kaliber helt uundgåeligt vil være diverse opstartsvanskeligheder som for eksempel teknik, der skal efterprøves og finjusteres. Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det, fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år,” udtaler direktøren for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, i en pressemeddelelse.

Den labyrintiske have er også en del af museumsoplevelsen. Illustration: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge, MASU planning

Museet

H.C. Andersens Hus i Odense åbner 30. juni - på grund af corona-situationen bliver det en blød åbning. Det vil sige, at det kun er dele af museet, der åbner til at begynde med.

Det er det japanske arkitektfirma Kengo Kuma, der står bag byggeriet, og det London-baserede Event Communications Ltf., som står bag udstillingsdesignet.

Det nye H.C. Andersens Hus har haft et samlet budget på 390 millioner kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden har støttet med 258 millioner kroner.

Ved åbningen af H.C. Andersens Hus vil alle gældende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne blive fulgt. Tidsbestemte billetter bestilles online og sikrer god plads og trygge rammer.

Adressen er H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense.

Læs mere på www.hcandersenshus.dk.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce