Annonce
Kultur

90 millioner børn får adgang: H.C. Andersens Hus rykker ind i Minecraft-universet

Det første eventyr som de yngre målgrupper skal spille i Minecraft er en klassiker, nemlig eventyret Tommelise, bygget af den engelske Minecraft-specialist, Adam Clarke. Selve spillet er udviklet i sparring med en skoleklasse i Odense. PR-foto
H.C. Andersen erobrer verden igen, når op imod 90 millioner børn får adgang til en række forunderlige verdener i spillet Minecraft i 2022. H.C. Andersens Hus har nemlig sammen med Microsoft Danmark bygget et onlineunivers, der skal bringe Andersens eventyr til live i digital undervisning over hele verden.

Åbningen af det nye H.C. Andersens Hus har fået massiv international opmærksomhed og blandt andet medvirket til, at Odense i 2021 ligger på Time Magazines liste over verdens 100 bedste byer.

Men det er ikke kun i hjertet af Odense, at det omfattende byggeri har stået på. Museet har også bygget i den digitale verden.  Målet har været at åbne eventyrets porte på tværs af landegrænser – også til børn som ikke så let kan komme på museet:

- Vores ambition har været at arbejde på digitale præmisser. Derfor er det digitale ikke en kopi af den fysiske museumsoplevelse. Til børnene har vi bygget en fuldgyldig H.C. Andersen-oplevelse som komplementerer et besøg i det fysiske museum. Det digitale byder sig ikke til som et forstadie eller en efterbehandling, men som noget i sig selv, siger museumsinspektør og kreativ udvikler i H.C. Andersens Hus Henrik Lübker.

Annonce

Hvis man undrer sig over hvad eventyr fra 1800-tallet har til fælles med digitale platforme anno 2021, så ligger svaret mere ligefor end man skulle tro. Det fortæller Katja Borregaard fra Microsofts danske afdeling, som har sikret projektet opbakning fra IT-gigantens hovedkontor i USA:

- Minecraft er så populært blandt børn fordi det er et kreativt spil, der giver plads og rum til at sætte fantasien fri og skabe sin egen historie – præcis ligesom Andersen gør gennem sine eventyr og særlige måde at formidle på. Derfor giver det virkelig god mening at binde Andersen og Minecraft sammen i undervisningsforløb, der møder og motiverer børnene på deres hjemmebane, siger Katja Borregaard, Learning & Skills Specialist hos Microsoft i Danmark og tidligere skolelærer.

Med hjælpen fra Microsoft i USA bliver H.C. Andersen det første danske forløb i Minecraft: Education Editions verdensbibliotek med lancering i 2022. Derefter er målet, at Andersens verdener skal gøres tilgængelige i andre sprogområder. Det betyder, at H.C. Andersens eventyrlige univers når ud til nye, yngre målgrupper i hele verden.

Det første eventyr som de yngre målgrupper skal spille i Minecraft er en klassiker, nemlig eventyret Tommelise, bygget af den engelske Minecraft-specialist, Adam Clarke. Selve spillet er udviklet i sparring med en skoleklasse i Odense.

- Fra et læringsperspektiv er den første vigtige pointe, at det er børnenes arena. De er intuitive i Minecraft-verdenen og kan straks gå i gang med at udforske og udrette og ikke mindst vise læreren vej. Vi har skabt en verden, hvor børnenes leg og brud med rammerne er velkomne, for ikke at sige meningen med det hele. Og det er der i høj grad læring i, fortæller museumsinspektør, Mette Vedel Kiilerich, som er ansvarlig for skoletjenesten i H.C. Andersens Hus.

Det kan være svært for museer og kulturinstitutioner at nå ud til børnene, fordi de i stigende grad bruger digitale platforme som Youtube, Fortnite, Roblox og Disney. Netop derfor har H.C. Andersens Hus fokuseret på at nå børnene på deres digitale hjemmebane, hvor Minecraft et af verdens største online spil. I samarbejdet med og Microsoft Education i Danmark kan museet både nå børnene via skolegangen i Minecraft Education og derhjemme i fritiden, hvor børnene spiller Minecraft Java.

Partnerskabet med Microsoft er opstået som en del af museets målrettede arbejde med partnerskaber. Resultatet er blevet det kreative forum, som kaldes “Fællesskabet om Andersen” - et fællesskab mellem virksomheder, kunstnere, og designere, der sammen udforsker nye samtaler og møder med H.C. Andersens kunstneriske univers. Fællesskabet tæller blandt andre Claus Meyer, Mikkeller, Kay Bojesen, Rosendahl Design Group, Microsoft, Le Fix, Creative Denmark og kunstneren Louise Alenius.

H. C. Andersens verdener i Minecraft lanceres i januar 2022, men introduceres til de første lærergrupper i midten af december 2021.Annonce
Odense For abonnenter

Motorsportsklub bag ulovlig bane beder om flere skattekroner: Fund af flagermus og andre dyrearter udløser stor ekstraregning

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Middelfart

500 kilo er forsvundet op i den blå luft: Har du set Bjarnes kvie?

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Sport For abonnenter

Forbud mod "Go West", trælår og virvar - Mie Højlund og de orange må droppe turen til Ringkøbing

Assens For abonnenter

Padelhallens hemmelige investorer står frem: Det er en kunst at få lokalplanen til at gå op i en højere helhed

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Faaborg-Midtfyn

Rystet lokofører rømmede tog: Kniv og slagvåben fundet efter slagsmål i tog

GOG For abonnenter

GOG-profil tilbage efter korsbåndsskade: Vil kæmpe for plads på landsholdet

Navne

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

Annonce