Annonce
Faaborg-Midtfyn

90 liter olie lækket i Faaborg Havn: Badende ved Havnebadet skal være opmærksomme

Øfærgen genoptog den sædvanlige sejlplan mandag morgen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Faaborg III, som varetager den faste færgefart mellem Faaborg og Avernakø og Lyø havde søndag aften tekniske problemer, men sejladsen er mandag morgen genoptaget, og hovedparten af et mindre olieudslip er samlet op.
Annonce

Faaborg: Det var en lækage i færgens hydrauliksystem, der var årsag til, at Øfærgen, Faaborg III, søndag aften midlertidig måtte tages ud af drift, og at der skete et mindre olieudslip i Faaborg Havn.

- Takket være en hurtig indsats fra færgens og havnens personale fik vi heldigvis hurtigt styr på situationen, siger Christian Tønnesen, chef for By, Land og Kultur i en pressemeddelelse.

- Vi fik også bistand fra Beredskabsstyrelsen, som kom til Faaborg omkring midnat for at bistå med vurderingen af, hvad der skulle til for at få inddæmmet og opsamlet de ca. 90 liter olie.

En væsentlig del af olien vurderes at være opsamlet med hjælp fra en slamsuger fra en lokal maskinstation.

Øfærgen lækkede ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune omkring 90 liter olie søndag aften. Foto: Maria Retoft Pedersen

-  Der vil i de kommende dage kunne forekomme en tynd oliefilm på vandoverfladen omkring færgen og over mod erhvervskajen. Det er for tyndt til, at det kan samles op, men det udgør ikke et miljømæssigt problem, og det vejr, der er varslet i de kommende dage, betyder, at det forventes at blive i havnen, og fordampe i løbet af en-to dage, siger Christian Tønnesen.

Annonce

Lav risiko for forurenet badevand

Det tynde lag oliefilm, der er tilbage, vil blive holdt under observation, indtil det er fordampet for at sikre, at der ikke er noget af det, der driver over mod havnebadet. Risikoen for dette vurderes umiddelbart at være meget lille, men badende opfordres til at holde øje med oliefilm på vandet og holde sig fra at bade, hvis der mod forventning skulle dukke noget op.


Der vil i de kommende dage kunne forekomme en tynd oliefilm på vandoverfladen omkring færgen og over mod erhvervskajen. Det er for tyndt til, at det kan samles op, men det udgør ikke et miljømæssigt problem, og det vejr, der er varslet i de kommende dage, betyder, at det forventes at blive i havnen, og fordampe i løbet af en-to dage

Christian Tønnesen


- Vi holder naturligvis selv øje med hele havnen, og vi vil være opmærksomme på, om oliefilmen mod forventning skulle komme i nærheden af havnebadet, men brugere af havnebadet må meget gerne kontakte os, hvis de observerer oliefilm ved havnebadet, siger Christian Tønnesen.

Hvis man opdager olieklatter på vandet eller oliefilm ved havnebadet, opfordres man til at kontakte havnemester Frank Faxøe på telefon 7253 2780.

Færgedriften blev indstillet søndag aften. Øfærgen meddelte via en sms til brugerne natten til mandag, at Faaborg III ville sejle efter normal sejlplan fra mandag morgen den 10. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce