Annonce
Kerteminde

90 år med musik: Nytårskoncert i et jubilæumsår

Her er Hindsholm Musikforenings Orkester fotograferet ved 20 års jubilæet i 1950. De fire første dirigenter er med på billedet. 1. H. P. Christiansen, 2. Alfred Christiansen, 3. Laurits Petersen. 4. Arne Kærslund. Privatfoto
I 2020 er det 90 år siden, at Hindsholm Musikforenings Orkester blev oprettet. På søndag præsenterer orkestret sin 29. nytårskoncert.
Annonce

Kerteminde: På søndag 12. januar kan Hindsholm Musikforening præsenterer sin 29. nytårskoncert i Kertemindehallen, og her i 2020 er det faktisk 90 år siden, at Hindsholm Musikforenings Orkester blev oprettet.

Jubilæet vil blive nævnt på søndag, men den egentlige jubilæumskoncert finder først sted i Dalby Forsamlingshus torsdag 30. april.

Orkesteret blev oprettet i 1930 af skomageren i Dalby H. P. Christiansen, der også var violinist og havde mange elever.

En af dem var hans søn, Niels Simon, der blev koncertmester i Det kongelige Kapel.

”H.P.” dirigerede orkesteret indtil midten af 1940’erne. Siden har der været en lang række dirigenter, der har guidet musikerne.

Seneste skud på stammen er Henrik Kold, der tiltrådte i september i fjor, og nu for første gang skal dirigere orkestret til nytårskoncerten.

Han er 40 år gammel og har en alsidig musikalsk baggrund som violinist, dirigent og lærer på musik- og kulturskolen i Kerteminde.

Ved koncerten søndag medvirker traditionen tro også Nenia Brassband/FDF og koret Sine Nomine, og som solister er engageret det fynske operaægtepar Thomas Storm og Mette-Maria Øyen.

Begge har tidligere været orkesterets nytårssolister. Han i 2016 og hun i 2017. Men denne gang kommer de altså begge to, og på programmet står musikalske godbidder, der spænder fra Mozart til Kai Normann Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce