Annonce
Odense

88-årig slog alarm: Røg fra Odense Zoo

Løven her har formentligt næppe opdaget det postyr af brandfolk og politifolk uden for hegnet onsdag aften efter en anmeldelse om brand. Men der var hverken røg eller ild, viste det sig. Foto: Odense Zoo

En brand kunne være katastrofal for dyrene i Odense Zoo, så politiet tog ingen chancer, da anmeldelse om brand onsdag aften kom ind. Men læs her, hvad der virkeligt skete.

Det var takket være en årvågen 88-årig kvinde, at der tirsdag aften klokken 18.05 blev slået alarm til Fyns Politi og Beredskab Fyn om en mulig brand i Odense Zoo.

Den ældre kvinde havde set, hvordan der stod røg op fra materielgården til Odense Zoo på Sdr. Boulevard, og med udsigt til eventuelt at skulle evakuere alle eller dele af havens dyr blev flere patruljevogne og brandbiler sendt af sted.

Annonce

Nu kunne havens vilde dyr dårligt følge med i, hvad der foregik i gården for havens maskinpark, for så havde de nok haft den muntre maske på. Godt nok havde kvinden ret i, at der steg noget op fra området, som kunne være røg, men det viste sig ikke at være det alligevel.

Brandfolkene og politiet kunne nemlig konstatere, at røgen ikke var røg, men damp.

Damp fra havens mødding.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce