Annonce
Faaborg-Midtfyn

86-årige Lizzi blev budbringer for japansk borgmester

Lizzi Zander overrækker gaven til borgmester Hans Stavnsager under overværelse af Torben Smith. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Ringe: For nylig vendte 86-årige Lizzi Zander fra Ringe hjem fra en tur til Noboribetsu på halvøen Hokaiddo i Japan, hvor hun fik overrakt to flotte priser for hendes mangeårige arbejde i Faaborg-Midtfyn Noboribetsu Venskabsforening.

Den ene var en lokal pris for arbejdet med at bygge bro mellem Noboribetsu og Faaborg-Midtfyn. Den anden en regional pris for et mangeårigt arbejde for social og kulturel forståelse mellem Japan og Danmark.

Forleden var hun besøg hos borgmester Hans Stavnsager (S) på rådhuset i Ringe, hvor beviserne, to store certifikater, blev vist frem. Desuden medbragte hun også en gave fra det officielle Noboribetsu til borgmesteren, idet Faaborg-Midtfyn og Noboribetsu i mange år har været venskabsbyer. Borgmesteren fik et te-stel i træ, fabrikeret af ainuer, Japans oprindelige befolkning.

Med til den lille seance på rådhuset var også byrådsmedlem Torben Smith, der i 2015 var med på en tur til Noboribetsu.

Lizzi Zanders specielle venskab med folkene i Noboribetsu startede for næsten 30 år siden i forbindelse med indvielsen af en kopi af Egeskov Slot i den japanske by. Her deltog koret fra Midtfyns Gymnasium - og blandt den midtfynske delegation var Lizzi Zander, som siden har holdt og udbygget kontakten.

Annonce
Lizzi Zander fik to store certifikater som bevis for de japanske priser. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce