Annonce
Indland

86-årig fynsk DF'er: Flirt med Mette F. varmer

Danmarks ældste byrådspolitiker, Tage Bartholin på 86 år, har både været socialdemokrat og medlem af Dansk Folkeparti og mener, at et samarbejde mellem de to partier kunne være frugtbart. Foto: Nils Svalebøg

Landets ældste byrådsmedlem glæder sig over denne uges erklærede kærlighed mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen.

Tage Bartholin er arbejderdrengen, der er vokset op under fattige kår, og aldrig var i tvivl, da han som 21-årig satte sit kryds for første gang. Stemmen fik Socialdemokratiet. Det parti, som han senere blev frontfigur for i først Årslev Kommunalbestyrelse og senere Haarby Byråd. Nu repræsenterer den 86-årige byrådspolitiker Dansk Folkeparti i Assens Byråd, og han glæder sig over denne uges tilnærmelser mellem Kristian Thulesen Dahl (DF) og Mette Frederiksen (S).

- Grundlæggende har vi mere med socialdemokraterne at gøre end med Venstre, siger Tage Bartholin, der er landets ældste kommunalpolitiker og genopstiller ved efterårets kommunalvalg.

Han var glad for, at det var Mette Frederiksen, der først på ugen sad side om side med hans partiformand og gav de to partileders første offentlige dobbeltinterview og på den måde signalerede varme følelser mellem de to partier.

- Mette er jo vokset op i et arbejderhjem, siger Tage Bartholin.

Et egentlig regeringssamarbejde ser han dog ikke for sig. Fynboerne gav ellers ved det seneste folketingsvalg i 2015 de to partier absolut flertal, da 28,9 procent stemte på Socialdemokratiet og 21,8 procent DF. Det giver sammenlagt 50,7 procent, mens de to partier på landsplan fik 47,4 procent af stemmerne.

Læs et længere interview med arbejderdrengen, der gik fra S til DF og blev landets ældste byrådspolitiker (Kun for Plus-abonnenter)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce