Annonce
Middelfart

85-årig frastjålet sin pung i genbrugsbutik

Hvad sparet er tjent, sådan gik det desværre ikke for en 85-årig mand, da han torsdag besøgte Danmissions genbrugsbutik i Middelfart. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Middelfart: Det blev et dyrt besøg for en 85-årig mand fra Dragør, da han torsdag formiddag besøgte Danmissions genbrugsbutik i Jernbanegade i Middelfart. Da han kom ud af butikken, opdagede han nemlig, at hans pung var blevet stjålet.

I butikken var han blevet kontaktet af en mørklødet mand, der stillede sig ved siden af den 85-årige, som på det tidspunkt stod og kikkede på nogle varer. Af politiets døgnrapport fremgår det, at den fremmede bøjede sig lidt frem sagde ”Den er meget billig”, hvorefter han gik igen.

Gerningsmanden beskrives som ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, 165-170 cm høj, almindelig kropsbygning, brun hudfarve, sort mellemlangt hår, manden fremstod usoigneret med et lidt aflangt ansigt og talte dansk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce