Annonce
Navne

80 år: Et tillykke fra Trump får han næppe

Ted Turner skabte tv-stationen CNN. Han fylder 80 år 19. november. (Arkivfoto) Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Ted Turner skal nok ikke forvente at få en fødselsdagshilsen fra USA's præsident, Donald Trump.

Præsidenten ligger i krig mod dele af den amerikanske journaliststand, og CNN, som Ted Turner skabte, er Trumps absolutte hademedie.

For nylig kostede det tv-stationens journalist Jim Acosta akkrediteringen til Det Hvide Hus.

Ted Turner, som fylder 80 år mandag den 19. november, vendte med CNN op og ned på mediebilledet.

Stationen sendte første gang i 1980, og fra da af var nyheder nogle, der kunne ses døgnet rundt, hvilket inspirerede medier verden over til at følge efter.

Det var således CNN, der havde de mest dramatiske billeder, da rumfærgen Challenger eksploderede kort efter opsendelsen i 1986, og tv-kanalen var også først med seneste nyt, da den første golfkrig blev udkæmpet i 1991.

Ted Turner, eller Robert Edward Turner III, voksede op i Cincinnati i Ohio, hvor hans far drev et profitabelt reklamefirma. Turner overtog firmaet i 1963 og ændrede navnet til Turner Broadcasting Company.

I årene efter udvidede han forretningen med blandt andet medievirksomheder og baseballhold, og da han i 1996 solgte sit livsværk til Time Warner-koncernen, indbragte det ham 7,3 milliarder dollar.

Det har gjort ham til en af USA's rigeste. Han er tilmed en stor jordejer med besiddelser i seks stater.

Oprindelig tilhørte Ted Turner den amerikanske højrefløj, men siden har han udtalt sig kritisk om blandt andet det amerikanske sundhedsvæsen, ligesom han har engageret sig i velgørenhed til fordel for miljø og natur.

I 1997 donerede han en milliard dollar til FN, som blandt andet blev brugt til rydning af landminer.

Ted Turner har været gift tre gange, senest fra 1991 til 2001 med skuespillerinden Jane Fonda.

I dette efterår fortalte han amerikanske medier, at han er ramt af demenssygdommen Lewy body.

Ud over hukommelsessvigt kan den give bevægelsesforstyrrelser, der minder om symptomerne ved Parkinsons sygdom. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Annonce