Annonce
Kerteminde

79-årige Herbert fik sat benet af og blev efterladt: - Ikke vores skyld, han ikke fik hjælp

Herbert Strange har selv frabedt sig hjælp. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Herbert Strange fik ingen hjælp i ugerne efter, at han fik bortopereret sit højre ben. Det havde han selv frabedt sig, siger Britt Pedersen (S), formand for ældre- og handicapudvalget.
Annonce

Kerteminde: Rammerne til kørestolen kom først fem dage efter operationen, visitationen måtte han vente uger på, og flexkørslen måtte ham og hustruen Grete selv gætte sig frem til. Hjælpen i ugerne efter at Herbert Strange fik bortopereret sit højre ben, var langt fra tilfredsstillende. En manglende hjælp, der har fået Britt Pedersen (S), formand for ældre- og handicapudvalget til at undersøge, om Herbert fik en udskrivelsessamtale på OUH, inden han blev sendt hjem.

- Jeg har fået bekræftet, at der har været en samtale, og at Herbert selv har frabedt sig at få hjælp. Det er OUH, der har haft den samtale, og jeg ved ikke, hvordan den er foregået. At Herbert selv har frabedt sig hjælp, er årsagen til, at der først kom visitation efter fire uger.

- Det er sådan set ikke vores skyld, at der ikke er blevet sat hjælp på med det samme, siger Britt Pedersen.

- Man ved ikke, hvilke kår han skal hjem til. Det kan være, han har pårørende, der har kunne hjælpe eller en bolig, der var indrettet handicapvenligt.

Annonce

Skal tage snakken, imens der er pårørende

Herbert har muligvis frabedt sig hjælp, men har i høj grad haft brug for den alligevel og ikke ment sit nej.

- Det kan godt være, at jeg er kommet til at sige nej, da de på sygehuset spurgte, om jeg havde behov for hjælp, når jeg kom hjem. Men hvem kan tage det for gode varer? Jeg er lige blevet opereret og på morfin. Enhver kan da sige sig selv, at en mand, der lige har fået fjernet et ben har brug for hjælp i en eller anden grad, sagde Herbert Strange til Fyens Stiftstidende.

- Hvordan undgår man, at borgerne kommer til at tage en vurdering, der er forkert og dermed ender i en situation som Herberts - de ved jo måske ikke lige, hvad de har brug for efter sådan en operation?

- Vi skal spørge noget bedre ind til borgeren, og så skal vi spørge, mens der er pårørende. Det er vigtigt, når man skal udskrives, at der er pårørende til stede, og det er vigtigt at være opmærksom på, hvad man skal hjem til. Der er sket store ændringer i Herberts liv, så man skal vurdere, hvordan man skal hjem og leve det, siger Britt Pedersen. Hun siger, at der er blevet taget hånd om Herberts sag.

- Der er sat hjælp af til ham nu til både bad og sygepleje, ved jeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce