Annonce
Udland

78 dør i Nepal mens oversvømmelser hærger i Asien

Navesh Chitrakar/Reuters
Borgere i Indien, Bangladesh og Nepal har mistet livet i forbindelse med den årlige monsunregn.

Monsunregnen har ført oversvømmelser og jordskred med sig. Det skaber fortsat ødelæggelser i den sydlige del af Asien.

Nepal er hårdt ramt, hvor dødstallet tirsdag er steget til 78. I weekenden forlød det, at 50 mennesker havde mistet under det ekstreme vejr og dets følger.

Ifølge landets nationale katastrofeberedskab arbejder flere end 40.000 soldater og politifolk på land og med helikoptere for at bringe mad, telte og medicin til de mange nepalesere, der er ramt af oversvømmelserne.

Redningsarbejdere arbejder også på at finde 32 mennesker, der er blevet meldt savnet.

Men Nepal er ikke det eneste sted, hvor den årlige monsunregn har kostet menneskeliv.

I delstaten Assam i det nordøstlige Indien oplyser myndighederne, at mindst 19 personer er omkommet, og at 4,5 millioner borgere er berørt af vejret.

Flere end 85.000 har søgt ly i 187 regeringsledede lejre, der er placeret i 30 af delstatens 33 distrikter, oplyser landets nationale nødberedskab.

Omkring 80 procent af nationalparken Kaziranga, hvor truede næsehornsarter bor, er blevet oversvømmet, da vandstanden steg i den nærliggende Brahmaputra-flod.

I en anden indisk delstat, Bihar, har omkring 24 personer mistet livet under jordskred og oversvømmelser, oplyser Pratata Amrit, der er en højtstående embedsmand i den lokale regering.

Flere end 2,5 millioner mennesker er påvirket af oversvømmelserne i 12 ud af de 38 distrikter i Bihar, der også ligger i Nordøstindien.

I Bangladesh har flere landmænd mistet livet, da de er blevet ramt af lyn under monsunregnen.

Regntiden løber fra slut maj til september.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce