Annonce
112

78-årig er omkommet i brand på Ørbækvej i Odense: Cigaret er formentlig årsag

Ældreboligen er en del af Lokal-Center Rosengården. Foto: Michael Bager
Beredskab Fyn rykkede mandag formiddag ud til en voldsom brand på Ørbækvej, der havde et tragisk udfald. En 78-årig mand er omkommet i branden.

En 78-årig mand er omkommet i en brand i en ældrebolig på Ørbækvej i Odense. Det fortæller Lars Thede, vagtchef hos Fyns Politi.

- Det er en voldsom brand. Det går så galt, at stedets 78-årige beboer brænder inde og dør, siger han.

Mandens pårørende er endnu ikke underrettet.

Beredskab Fyn modtog anmeldelsen klokken 11.25, efter at plejepersonale på stedet havde ringet 112. Da de kom til stedet, havde ilden allerede fået godt fat, beretter Beredskab Fyns indsatsleder på stedet, Mikkel Mygenfordt.

- Da vi kommer, brænder det ret voldsomt inde i rækkehuset. Det har spredt sig til tagkonstruktionen, siger han.

Annonce
En 78-årig mand omkom i branden. Foto: Michael Bager

Tre skal genhuses

Det er formentlig en cigaret, der er årsag til den voldsomme brand, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

- Det skyldes næsten med sikkerhed, at han har siddet og røget en cigaret og tabt den, siger Lars Thede.

Boligen er et rækkehus, der ligger blandt flere andre rækkehuse, der er ældrevenlige. Tre naboer er blevet påvirket af branden. De blev evakueret og skal genhuses.

- På hver side af det brændte rækkehus er rækkehusene blevet skadet af vand, røg og sod, siger indsatsleder, Mikkel Mygenfordt.

Der blev sendt røgdykkere ind i lejligheden, som det er procedure, når man enten ved eller ikke ved, der befinder sig en person i boligen. Det var dem, der fandt den omkomne mand.

Efter en lille time havde beredskabet fået kontrol med flammerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce